Meteo

Cod roșu de viscol în șapte județe. Patru județe sunt complet izolate


Cod roșu de viscol în șapte județe: Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Ialomița, Călărași și Vrancea. În județele Teleorman, Giurgiu, Galați și în municipiul București este în vigoare un cod portocaliu de viscol. Autostrada A2 și zeci de drumuri naționale sunt blocate, din cauza viscolului. De asemenea, CFR Călători a anunțat anularea a zeci de trenuri, iar în București, mai multe zboruri au fost anulate.

Ministrul de Interne, Daniela Carmen Dan, a prezentat, în ședința de Guvern care a început la ora 14.00, situația din țară, în urma ninsorilor. Ea a spus că, în acest moment, în țară este următoarea situație: au fost sub cod roșu șapte județe, Buzău, Brăila, Vrancea, Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași. Dintre acestea, ultimele două județe, Călărași și Ialomița, au ieșit la ora 13.00 din codul roșu, iar Buzăul, Brăila și Vrancea rămân sub cod până la 16.00. Constanța și Tulcea au cod roșu prelungit până la ora 18.00.

Ministrul de Interne a prezentat și câteva statistici. Astfel, în această perioadă au fost evacuate 641 persoane, în zonele cu cod roșu. La nivel national sunt implicați 8700 de lucrători și 4.600 de utilaje. 45.000 de consumatori sunt afectați de lipsa curentului, și 60 de localități sunt în prezent fără current.

A avut loc și un deces, la Amara, o persoană care a fost găsită decedată de echipele de intervenție, însă cauza morții nu poate fi evidențiată. Ministrul de Interne a mai spus că s-au făcut 500 de intervenții medicale.

”Ne concentrăm pe evitarea tragediilor și prevenției. Salvarea de vieți omenești este prioritatea noastră”, a afirmat ministrul de Interne.Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X