Actualitate

COD GALBEN de averse, vijelii și grindină. Ploi însemnate cantitativ, în Moldova, Muntenia și Dobrogea

Cod Galben de averse, vijelii și grindină, în perioada 17-19 iunie. Meteorologii au emis un Cod Galben de ploi torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi, pe arii restrânse, căderi de grindină, în intervalul 17 iunie, ora 10.00 – 19 iunie, ora 03.00.

Astfel, în toate zonele de deal și de munte, în centrul și sudul Moldovei, Dobrogea și nord-estul Munteniei, cantitățile de apă vor depăși 30 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp, se vor semnala ploi însemnate cantitativ.


Ieri, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică de instabilitate atmosferică accentuată, pentru perioada 16 iunie, ora 18 – 19 iunie, ora 10.00.

În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile vestice, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin ploi torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi, pe arii restrânse, căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi local 15…20 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Vezi cum va fi vremea în weekend, în București și în țară!

Și pentru că elevii, care nu au examenul de Bacalaureat sau Evaluare Națională, în perioada asta, au luat vacanță… iată cum va fi vremea în perioada 12- 25 iunie!

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X