Interne

Centralele termice în condensare asigură un consum mai redus de gaz decât cele de generaţie mai veche

Tot mai multe familii din România renunţă la sistemul centralizat de încălzire şi se orientează către o centrală termică.

Ariston este liderul pieţei de centrale termice din România, iar produsele companiei au fost preferate de 2,5 milioane de români, conform datelor companiei. La ce trebuie să fii atent când cumperi o centrală: “Aş opta pentru o tehnologie de ultimă generaţie precum centralele termice în condensare. Acestea asigură un consum mai redus de gaz decât cele de generaţie mai veche. Aş recomanda mare atenţie la modelul ales, marcă etc şi recomandăm încheierea unui contract de service şi mentenanţă. Este o maşinărie până la urmă care are nevoie de o verificare tehnică periodică. De asemenea, foarte important este instalarea cu firme specializate”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

Potrivit datelor companiei 60% dintre clienţi fac singuri alegerea, 33% consultă un instalator, 7% lasă decizia pem seama instalatorului, 28% fac achiziţia din magazine de bricolaj, iar 50% din magazine de specialitate.
“Clienţii nu se mai uită doar la preţ ci la caracteristicile tehnice ale produsului la marcă, la serviciile post-vânzare”, a mai spus Drăguleanu.

Cel mai eficent sistem de incalzire

Calculele Ariston Thermo România au arătat, de asemenea, că investiţia în achiziţia unei centrale termice în condensare este de cca. 2.850 lei, în timp ce suma necesară realizării întregii instalaţii (centrala termică, costuri de debranşare, instalaţia de gaz şi centrala termică) pentru un apartament mediu de 80 mp ajunge la cca. 7.800 lei. În funcţie de costul gigacaloriei furnizată de CET-ul din judeţ, amortizarea investiţiei în centrala termică se poate face între 2 şi 4 ani, în timp ce amortizarea investiţiei pentru întreaga instalaţie ajunge la cca. 6 ani. “În momentul de faţă cel mai eficent sistem de încălzire este cel cu pompă de căldură conectat la panouri solare”, a încheiat Cătălin Drăguleanu.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X