Actualitate

Celebrul cazino din Constanţa şi-a deschis din nou porţile! „Ar putea să adune lumea aici, cum adună Mamaia”

Celebrul cazino din Constanţa, clădire istorică uitată în paragină de zeci de ani în toiul unui joc de aruncare a responsabilităţii dintre autorităţile locale şi cele centrale, şi-a deschis din nou porţile.

Ziduri crăpate şi împânzite de cuiburi de păsări şi păienjeni. Asta a mai rămas din strălucirea de odinioară a clădirii mai veche de un secol.

Cazinoul care se ridică impunător de pe faleza vechiului centru al oraşului era odată considerat kilometrul zero al vieţii de noapte şi al distracţiei. Cluburile i-au luat acum locul în sclipire, dar şi în agenda autorităţilor. A trecut din subordinea primăriei în cea a Guvernului şi invers, fiind ocolită şi de banii care ar fi putut să îi şteargă amprenta nepăsării.

După Revoluţia din 1989, Cazinoul a funcţionat ca restaurant, dar era folosit şi pentru organizarea unor evenimente culturale. 9,5 milioane de euro sunt promişi pentru reabilitarea clădirii. Bani care ar putea, într-un târziu, să aducă din nou cazinoul pe harta turistica a Europei.

Până atunci, chiar şubred cum este, Cazinoul va mai găzdui evenimente. În restul timpului rămâne însă închis publicului.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X