Actualitate

Cel mai ”verde” autobuz din lume are cetățenie americană: Proterra E2 poate rula electric 560 de kilometri

Americanii au inventat un autobuz electric revoluționar, capabil să parcurgă o distanță de 560 de kilometri cu un singur plin de energie.

În vreme ce producătorii auto se luptă să ofere mașini cu o autonomie cât mai mare, în segmentul autobuzelor, acolo unde anumite detalii cum sunt masa totală și performanțele pică pe locul doi, se fac progrese considerabile. Compania americană Proterra a dezvăluit un autobuz complet electric, botezat E2 și capabil să ofere o autonomie totală impresionantă, estimată la 560 de kilometri.

Producătorul susține că E2 este cel mai eficient autobuz existent în acest moment pe piață. Chiar dacă nu este un brand foarte popular în acest segment, de-a lungul existenței sale reușind să vândă doar vreo 300 de autobuze pe tot cuprinsul Statelor Unite, Proterra susține că a dat lovitura.

Autobuzul electric beneficiază de o baterie cu o capacitate impresionantă de 660 kWh, adică de aproape 10 ori mai mult decât cea a unui Tesla Model S: însă, această baterie gigant are de alimentat și un motor care trebuie să pună în mișcare 15 tone. Așa se explică cele 6.8 secunde scurse de la 0 la 32 de km/h. Cu toate acestea, Proterra promite că viteza maximă ar putea ajunge chiar și la 105 km/h.


Și dacă tot suntem la promisiuni fanteziste, americanii susțin că deși autonomia oficială este de 560 de kilometri, în timpul testelor interne, autobuzul electric a reușit să atingă o autonomie record de 960 de kilometri.

Pentru a încărca uriașul pachet de baterii, autobuzul are nevoie de cinci ore dacă este conectat la o sursă de 120 kW. Posibilitatea încărcării pe traseu este încă studiată.

Autobuzul Proterra EE are 40 de locuri pe scaune, dar poate transporta mult mai mulți pasageri în picioare. La capacitate maximă, autobuzul ajunge să cântărească 18 tone.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X