Curiozitati

Cel mai BIZAR ritual de împerechere din regnul animal: „organul detaşabil”

Or avea oamenii ciudăţeniile lor când vine vorba despre comportamentul sexual, dar, în regnul animal, există vietăţi care îi întrec. Cu mult!

De la melcii care se împerechează cu ei înşişi, la peştii care îşi parazitează „partenerii” şi îi devorează până când nu mai rămân din aceştia decât testiculele, experţii au decis, în unanimitate, că cel mai bizar ritual de împerechere se regăseşte la caracatiţa Argonaut, al cărei penis dataşabil „înoată” până la parteneră.

Creatura, un monstru cu opt braţe, este dotată cu un penis detaşabil care se desprinde de corpul masculului, găseşte femela cu ajutorul feromonilor din apă, se ataşează de corpul acesteia şi depoziteză sperma. Se pare că mama natură i-a gândit astfel organul sexual pentru a se putea ridica la aşteptările femelelor care, din cine ştie ce motiv, au fost create la o scară mai mare, măsurând cam… de cinci ori mărimea acestuia.

Actul în sine este şi mai interesant. Pe scurt, când o femelă înoată în apropierea masculului, acesta nici nu se mai oboseşte să o curteze. Pur şi simplu îşi detaşează organul sexual şi îl aruncă spre femelă. De fapt, penisul este un tentacul plin cu spermă, numit, ştiinţific, „hectocotylus”.

La scurt timp după „sacrificiu”, masculul moare. Femeia, în schimb, după ce se foloseşte de tentacul, îl poate depozita liniştită, fără cea mai mică teamă că s-ar putea pierde „materialul”, până când va considera de cuviinţă să-l folosească din nou.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X