Sanatate

CEAIUL DE GHIMBIR: dizolva pietrele la rinichi, curata ficatul si lupta impotriva celulelor canceroase

Gratie proprietatilor sale antibacteriene, anti-inflamatoare si anti-virale, ghimbirul este unul dintre cele mai sanatoase alimente. Radacina de ghimbir sustine sanatatea intregului corp, fiind bogata in antioxidanti, vitamina C si magneziu.

   

Datorita numeroaselor beneficii, ghimbirul este utilizat de secole pentru tratarea astmului, bolilor de inima, indigestie, sistem imunitar slabit si dureri.

Beneficiile ceaiului de ghimbir
Ceaiul de ghimbir combate disconfortul digestiv prin imbunatatirea absorbtiei de substante benefice din alimente si prevenirea supraalimentatiei. Prin urmare, ceaiul de ghimbir consumat dupa mesele imbelsugate este excelent pentru recapatarea controlului asupra digestiei.

In plus, consumat zilnic, ceaiul de ghimbir poate preveni aparitia diareei, a flatulentelor, a balonarii si a indigestiei datorita substantelor chimice din compozitia sa, care tonifiaza musculatura tractului digestiv, si impiedica nivelul crescut de acid gastric, care poate cauza arsuri stomacale.

Infuzia de ghimbir intareste sistemul imunitar datorita cantitatii mari de antioxidanti, care reduc riscul de infectii sau afectiuni. De exemplu, o ceasca de ceai de ghimbir consumata zilnic poate reduce semnificativ riscul de accident vascular cerebral deoarece substantele active din ghimbir blocheaza depozitarea grasimilor pe artere, reduc nivelul de colesterol rau si ajuta la prevenirea diferitelor forme de cancer.

Ceaiul de ghimbir face minuni si in ceea ce priveste sanatatea articulatiilor, prevenind mult temuta artrita reumatoida. Substantele chimice din ghimbir tin in frau enzimele COX-1 si COX-2, responsabile de aparitia inflamatiilor in organism. De asemenea, aceste substante pot fi utile in tratarea migrenelor, a osteoartritei, a durerilor de spate sau a crampelor musculare. Mare grija insa la consumul de ghimbir in combinaţie cu medicamente non-steoridiene, deoarece exista riscul crescut de sangerari si alte efecte adverse.

Ceaiul de ghimbir este este indicat in orice anotimp, insa in special iarna intrucat ajuta la prevenirea mai multor probleme de sanatate:

  • Intareste sistemul imunitar
  • Lupta impotriva infectiilor
  • Trateaza racelile severe si gripa
  • Stimuleaza circulatia sangelui datorita proprietatilor sale de incalzire
  • Ajuta la eliberarea vitaminelor, mineralelor si oxigenului

Ceaiul de ghimbir reprezinta un adevarat cocktail de sanatate si aroma. Este ideal impotriva racelilor, intarind sistemul imunitar, stimuleaza digestia si alunga greata, iar gustul sau iute face ca toata aceasta experienta sa fie mai… picanta. In plus, are proprietati energizante, astfel ca o cana de ceai de ghimbir va va revigora imediat si va va da un impuls in perioadele in care va simtiti lipsiti de vitalitate.

Iata cum va puteti prepara un ceai de ghimbir absolut delicios si extrem de sanatos.

  • 1 varf de lingurita de pudra de ghimbir
  • 1 varf de lingurita de pudra de turmeric (curcuma)
  • 1 lingura lapte de cocos
  • Miere organica
  • 1 cana cu apa

Metoda de preparare:

Prepararea acestei bauturi este cat se poate de simpla si de usoara. Se fierbe apa, se adauga ghimbirul si turmericul si se mai lasa pe foc inca 1-2 minute. Se opreste focul, se acopera si se mai lasa 10 minute acoperit. Adaugati apoi laptele si turnati compozitia intr-o cana. Daca vreti mai dulce, ii puteti pune miere organica. Sa il savurati cu placere!

To Top