Interne

Ce pensii au Traian Basescu, Ion Iliescu si Emil Constantinescu, fosti presedinti ai Romaniei

Ion Iliescu, Emil Constantinescu si Traian Basescu sunt in prezent pensionari. Acestia primesc pe langa pensia pentru mandatele detinute la Palatul Cotroceni si una pentru activitatea profesionala, scrie capital.ro.

Venitul total de pensionar al lui Traian Basescu ajunge la 8.283 de lei, format din pensia in urma functiilor detinute (2.583 lei) si indemnizatia de fost sef al statului, stabilita prin lege (5.700 lei).

Veniturile fostului presedinte Ion Iliescu sunt mai mari decat cele ale lui Traian Basescu. Pe langa pensia de 3.916 lei lunar, acesta incaseaza indemnizatia pentru functia suprema, de 5.331 de lei. In total, acesta primeste lunar circa 9.200 de lei pe luna.

De asemenea, fostul presedinte Emil Constantinescu realizeaza, prin aplicarea cumului de pensii, venituri totale de circa 8.000 de lei pe luna: respectiv o pensie lunara de 3.000 de lei pentru activitatea sa de profesor universitar si rector al Universitatii Bucuresti, la care se adauga indemnizatia pentru mandatul de la Cotroceni, 5.060 luna.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X