Sanatate

Ce patesti daca mananci banane foarte COAPTE

Banana se numără printre fructele cu cel mai bogat aport de nutrienți, sunt extrem de benefice sănătății și au o mulțime de proprietăți curative.


Puțini știu însă că bananele foarte coapte, cele cu un aspect nu tocmai plăcut, ajunse la un stadiu numit necroză tumorală, conțin o substanță care are capacitatea de a lupta cu celulele anormale ale organismului uman. Comparativ cu bananele verzi, aproape crude și extrem de atrăgătoare, cele care prezintă pete negre conțin elemente care stimulează imunitatea fiind foarte bune și pentru tractul digestiv.

Aportul energetic nu este unicul beneficiu de care ne putem bucura consumând banane. Printre altele, aceste fructe tropicale ajută în prevenirea sau ameliorarea unui număr de boli sau stări și, de aceea, ar trebui să adăugăm acest aliment în dieta noastră zilnică.

DEPRESIE
MIND a realizat un sondaj în rândul oamenilor care suferă de depresie, iar majoritatea s-au simțit mai bine după ce au mâncat o banană. Explicația: bananele conțin triptofan, un tip de proteină pe care corpul o transformă în serotonină și care ne face să ne relaxăm, ne îmbunătățește starea, făcându-ne mai fericiți.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X