Externe

Ce i-a spus prinţul William mamei lui, Diana, când ea a pierdut titlul de prinţesă

În 1981, când s-a căsătorit lui prinţul Charles, tânăra Diana Spencer, de numai 20 de ani, a primit titlul de Alteţa Sa Regală, Prinţesa Diana de Wales, devenind a treia cea mai importantă femeie din Marea Britanie, după regina Elisabeta si regina mamă.

Însă în 1996, când a divorţat de moştenitorul tronului, Diana a pierdut dreptul de a fi numită Alteţa Sa Regală. I se spunea în continuare Diana, prinţesa de Wales pentru că rămânea totuşi mama lui William, al doilea moştenitor al tronului, cel care va deveni cu siguranţă rege al Marii Britanii.

Deşi avea numai 14 ani când au divorţat părinţii lui, William înţelegea foarte bine situaţia în care a fost pusă mama lui. Se spune că după ce a aflat că Diana şi-a pierdut titlul regal, William i-ar fi zis, ca să o încurajeze: „Mami, să nu fii supărată, când o să fiu eu rege, o să-ţi dau titlul înapoi”.

Diana şi Charles au divorţat după 15 ani de căsnicie, principalul motiv fiind relaţia extraconjugală pe care prinţul ar fi avut-o cu Camilla Parker Bowles, actuala lui soţie. „Eram trei persoane în acea căsnicie, deci era cam aglomerat al noi în casă”, a spus Diana într-un interviu din 1995, referindu-se la faptul că soţul ei ar fi fost îndrăgostit de Camilla.

Se spune că regina Elisabeta ar fi decis să o pedepsească pe Lady Di, luându-i titlul de Alteţa Sa Regală. Casa regală nu era deloc mulţumită de divorţ şi nici de felul cum Diana vorbea în public despre căsnicia cu Charles.

După divorţ, Diana s-a dedicat acţiunilor caritabile, dar a avut şi o viaţă personală destul de tumultoasă. Timp de doi ani a avut o relaţie cu chirurgul Hasnat Khan, despre mulţi spun că ar fi fost iubirea vieii ei. Se pare că despărţirea a survenit din cauză că Hasnat nu a suportat atenţia pe care o primea relaţia lor.

La nici o lună după despărţire, Diana a început o relaţie cu Dodi Fayed, cel alături de care a murit pe 31 august 1997, la Paris.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X