Sanatate

CE BOLI POŢI SĂ IEI DE LA FULAR

Iarna te obligă să te înfofoleşti şi pe tine şi pe copiii tăi, dar sigur nu ştiai cât de periculos poate fi un simplu gest pe care îl face toată lumea. Vezi ce boli poţi să iei de la fular şi de ce nu este bine să acoperi gura şi nasul cu textile pufoase în zilele geroase.

Coşuri
Aburul amestecat cu saliva plină de bacterii din gură sunt un mediu ideal pentru microbii care infectează pielea şi provoacă bubiţe şi coşuri.

În plus, temperatura corpului în zona respectivă va fi menţinută la un nivel mai ridicat, ceea ce ajută bacteriile să se înmulţească şi să se răspândească ferite de frig şi uscăciune rece.

Infecţii în gât
Deşi această măsură de protecţie este răspândită tocmai pentru a evita îmbolnăvirile, face exact opusul.

Fularul ţinut peste gură şi nas menţine un aer umed şi cald în zona gurii şi nasului, astfel încât bacteriile care provoacă infecţii în gât se înmulţesc şi ajung în zonele critice: laringe, faringe, amigdale, etc.

În plus, diferenţa dintre aerul foarte rece de afară şi aerul foarte cald din zona gurii fac infecţiile şi mai uşor de fixat.

Infecţii ale tractului respirator inferior
Menţinerea temperaturii crescute în zona gurii şi nasului, precum şi izolarea locală a secreţiilor şi faptul că eşti tentat să respiri pe gură în loc de nas atunci când zona este acoperită de fular sau o mască, duce la infecţii severe în bronhii şi chiar plămâni.

Copiii trag direct aerul rece pe gură, peste amigdale şi în plămâni, iar acesta nu are timp să se încălzească pe traseu, prin camerele osoase ale nasului, ci ajunge direct în zonele moi şi vulnerabile din piept.

Ciuperci
Fularul peste gură şi nas menţine pielea şi zonele din jurul buzelor şi nărilor umede şi calde, chiar şi atunci când temperatura de afară este foarte scăzută. Acest mediu umed şi cald încurajează fungii să se dezvolte şi astfel vă puteţi îmbolnăvi de tot felul de ciuperci de piele sau ale mucoaselor, în ciuda sezonului rece.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X