Dragoste si Sex

Cât trebuie să dureze partida de sex ideală

Contrar fanteziilor multora, care consideră că o partidă de amor reuşită trebuie să dureze toată noaptea, terapeuţii de cuplu consideră că durata medie ideală a unui act sexual este de 7,3.

Studiul a fost făcut public de jurnalul francez 20 Minutes. La realizarea lui au participat 50 de terapeuți, psihologi, infirmiere, medici, ajungându-se la următoarele concluzii:

Un raport sexual „satisfăcător” durează între 3 și 7 minute, unul „bun”, între 7 și 13 minute, cel „foarte scurt” este între 1 și 2 minute, iar cel „foarte lung”, între 10 și 30 de minute. Astfel, cu aceste date, „se vor evita numeroasele decepții și disfuncții sexuale”.

Conform unei anchete – Durex Global Sex Survey -, britanicii petrec 22,5 minute cu preludiul. Ceea ce este fascinant este ca, in timp ce barbatilor le sunt suficiente intre 3 si 8 secunde pentru a realiza o erectie, femeile au nevoie de 21 de minute de cunilingus pentru a ajunge intr-o stare optima. Daca scadem acest timp din timpul de preludiu, iata ca raman 1,5 minute (90 de secunde) ca sa ne tragem sufletul si sa admiram peisajul.

Intr-un studiu din 2005, cercetatorii olandezi au stabilit ca barbatul tipic rezista 7 minute si 37 de secunde la un act sexual. Este un progres remarcabil fata de anul 1948, cand Kinsey a descoperit ca 75% dintre barbati ajung la orgasm dupa 2 minute de la penetrare si a considerat ca asa e normal.

Totusi, el a facut observatia ca “ar putea fi nesatisfacator pentru o sotie inhibata sau avand in mod natural un grad mai scazut de raspuns”. Tot Kinsey a mai constatat ca femeile aveau nevoie de 10 pana la 20 de minute pentru a atinge orgasmul in timpul copularii.

Discrepante intre femei si barbati exista si in ceea ce priveste durata orgasmului: 5-8 secunde pentru femei; 3-5 secunde pentru barbati. Sperma ejaculata cu o viteza de 45 km/ora are nevoie de 5 milisecunde ca sa ajunga la colul uterin. Barbatul occidental mediu face sex de 119 ori pe an. Cate din aceste acte sexuale sunt inghesuite in vacanta sau in calatorii de afaceri numai Dumnezeu stie! Raportate la intregul an, asta inseamna ceva mai mult de 2 acte sexuale pe saptamana.

Daca un cuplu doreste sa conceapa pe cai naturale, trebuie sa faca sex de doua sau trei ori pe saptamana si sa rezerve in acest scop 13,67 minute pentru stilul “fast-food”, 36,17 minute pentru stilul “tihnit” sau 48,3 minute pentru stilul “ospat”. Daca tinerii au timp pentru profesie, fitness, cumparaturi, petreceri si televizor, ar trebui sa gaseasca si cele doua ore pe saptamana pentru facut copii pe cale naturala!

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X