Util

Cât de des trebuie să te speli pe cap pentru a avea un păr sănătos

Cu siguranță te-ai întrebat, cel puțin o dată în viață, cât de des este indicat să îți speli părul. Specialiștii susțin că nu există un singur răspuns la această întrebare, ci trebuie să se țină cont de anumite aspecte atunci când se decide periodicitatea spălării pe cap.

Un prim element este tipul de piele. Dacă pielea și părul tău nu sunt nici grase, nici uscate, atunci trebuie să te speli pe cap doar o dată sau maximum de două ori pe săptămână, potrivit lui Alli Webb, hairstylist și fondatorul Drybar.

Cel de-al doilea element luat în calcul este textura părului. Persoanele cu păr aspru sau ondulat sunt mai norocoase pentru că sebumul se împrăștie mai greu, astfel că, în cazul lor, spălarea părului o dată pe săptămână este suficientă. Persoanele cu părul fin și drept, trebuie să se spele pe cap de două, cel mult trei ori pe săptămână.

Cel de-al treilea espect este legat de folosirea produselor de styling. Dacă părul este deteriorat din cauza coafurilor repetate, atunci el trebuie spălat mai rar. Produse precum fixativul, spuma sau ceara de păr nu fac decât să încarce firul de păr și să îi confere un aspect inestetic atunci când sunt folosite în exces. Dacă nu poți renunța la folosirea produselor de styling, încearcă să îți speli părul nu mai des de două zile.

Dermatologii și haistylistii avertizează că spălarea prea frecventă a părului face, de fapt, mai mult rău decât bine deoarece conduce la pierderea unor uleiuri importante, ceea ce duce la duce la deteriorarea părului în timp. În ciuda faptului că nivelul de sebum diferă de la persoană la persoană şi în unele cazuri părul poate deveni lucios după numai o zi de la spălare, nicio persoană nu ar trebui să facă baie la cap zilnic.

„Șamponul usucă scalpul, iar glandele vor produce și mai mult sebum”, informează medicul dermatolog Angela Lamb.

Lynne Goldberg, medic dermatolog la centrul medical din Boston, afirmă că persoanele care au mătreață trebuie să acorde o atenție specială îngrijirii podoabei capilare. Potrivit acesteia, persoanele care se confruntă cu această problemă trebuie să urmeze sfatul medicului, care le-ar putea chiar recomanda să se spele pe cap zilnic.

„Persoanele care se spală extrem de rar pe păr îşi pun podoaba capilară în pericol. Firele de păr care au ieşit din rădăcină se acumulează pe scalp. În acest timp, alte fire de păr cresc, iar acestea se încâlcesc atât de tare încât singura soluţie de remediere a acestei probleme este tăierea completă”, menţionează dermatologul Goldberg.

Potrivit specialistului Alli Web, spălarea corectă a părului necesită de patru pași simpli:

Udă părul, masează ușor scalpul cu șampon, clătește bine și repetă procesul.

Motivul pentru care este nevoie să repeți procesul este că nu vei îndepărta toate impuritățile din păr doar cu o singură spălare. De asemenea, alegerea șamponului potrivit este esențială. Dacă ai părul uscat, folosește un șampon hidratant, iar dacă ai părul gras, alege un șampon pentru curășare profundă. Nu uita să folosești balsam la final, indiferent de tipul tău de păr.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X