Culinar

Cartofi boierești, mănânci de nu te mai oprești. Se prepară simplu și sunt perfecți atât ca garnitură, cât și ca salată

O rețetă simplă de cartofi boierești, potriviți pentru a fi serviți chiar și la o masă festivă, ca garnitură la o friptură, dar și ca salată de vară, gustoasă și ușoară.

   

Ingrediente

– 5-6 cartofi medii
– 3-4 roșii
– 2 morcovi
– 1 ardei gras, roșu
– 1 ceapă roșie
– sare
– piper
– 1 linguriță zahăr brun
– pătrunjel verde
– mărar verde
– ulei de măsline
– oțet balsamic
– 2 căței de usturoi

Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert în coajă, în apă clocotită cu sare și puțin zahăr brun.

Cănd sunt bine fierți, se trec prin jet de apă rece, se curăță și se feliază sub formă de acordeon, lăsându-le baza nesecționată.

Morcovii se fierb in apă clocotită cu sare, apoi se taie în rondele.

Roșiile, ardeiul și ceapa, se toacă în cuburi ca pentru salată și se asezonează cu un dressing din ulei de măsline, sare, piper și puțin oțet balsamic.

Usturoiul se toacă în rondele mici, care se presară printre feliile de cartofi.

Cuburile de legume din salată se vor așeza tot printre feliile de cartofi, apoi aceștia se stropesc cu dressingul de la salată și se presară deasupra, verdeața tocată.

Se servesc cartofii boierești, pe pat din rondele de morcovi, care au rolul de a echilibra gustul dulce-acrișor.

Opțional, se mai poate adăuga cașcaval sau diverse brânzeturi.

To Top