Externe

Caricatură ŞOCANTĂ în revista Charlie Hebdo despre cutremurul din Italia

Revista satirică franceză Charlie Hebdo, vizată de un atac terorist în 2015 pentru umorul ei considerat jignitor, a fost criticată vineri de italieni pentru că a prezentat într-o caricatură victime ale cutremurului soldat cu aproape 300 de morți ca pe diferite feluri de paste, relatează Reuters.

Caricatura este intitulată ‘Cutremur în stil italian’ și în ea apare un bărbat în picioare acoperit de sânge cu comentariul ‘paste în sos tomat’, alături de un bărbat zgâriat cu comentariul ‘macaroane cu brânză’.

În desen mai apare și o clădire prăbușită cu mai multe etaje din care ies printre dărâmături mai multe perechi de picioare, iar comentariul este ‘Lasagna’.

Amatrice, un oraș extrem de afectat de cutremurul de săptămâna trecută, este celebru pentru sosul de paste care îi poartă numele, amatriciana.

Primarul orașului, Sergio Pirozzi, care devenit de notorietate în Italia după ce a afirmat că ‘orașul s-a dus’ a doua zi după cutremurul de la 24 august, a fost revoltat de desene.

‘Cum naiba să desenezi o caricatură despre morți? Sunt convins că această satiră neplăcută și stânjenitoare nu reflectă sentimentul francez’, a declarat primarul, citat de Agerpres.

Ambasada franceză de la Roma a publicat pe site-ul său și pe contul de Twitter un comunicat care menționează că respectiva caricatură ‘nu reprezintă deloc’ poziția Franței și că este ‘o caricatură a presei și opiniile liber exprimate sunt cele ale jurnaliștilor’.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X