Dragoste si Sex

Care este dimensiunea ideala?

Reprezentarile penisului in toate culturile din lume sunt, in general, uriase. Marimea simboliza, in diferitele religii vechi, puterea si se referea la un anumit statut.

Reprezentarile penisului in toate culturile din lume sunt, in general, uriase. Marimea simboliza, in diferitele religii vechi, puterea si se referea la un anumit statut in societate. Cat de importanta este insa dimensiunea penisului in viata sexuala concreta? Libertatea va prezinta parerile femeilor si ale unui sexolog in problema lungimii ideale a organului barbatesc.

„Si cu 10 centimetri se poate satisface o femeie”

‘Lungimea medie a vaginului e de 8 cm. Ca atare, chiar si cu un penis de 10 cm in erectie se poate satisface o femeie. Totusi, vaginul este format din muschi elastici, prin urmare se poate adapta dimensiunii organului sexual al partenerului’, sustine specialistul in sexologie prof. dr. Mihai V. Botez.

Specialistul ne-a explicat ca 80% din erogenitatea femeii se afla in clitoris si pe suprafata corpului – pantec, lobii urechii, sani etc. ? si foarte putin in vagin. Neajunsurile sexuale in cupluri nu ar proveni astfel de la marimea penisului, ci de la gresita intelegere a relatiilor intime.

‘In epoca moderna, emanciparea femeii a dus la contacte sexuale dese si haotice, in sensul ca in mod normal, contactele ar trebui sa aiba loc doar in perioada de maxima activitate sexuala a femeii, respectiv la mijlocul perioadei dintre ciclurile menstruale, asa cum se intampla la toate speciile de pe pamant, in mod natural. Asta inseamna o viata sexuala adevarata’, a adaugat profesorul Botez.

In opinia sa, nici vestitul punct ‘G’, locul secret al femeilor care odata atins conduce imediat la un orgasm profund, nu exista. Acesta ar fi doar o iluzie. Satisfactia ar fi rezultatul exclusiv al unor relatii sexuale desfasurate la momentul oportun.

Roxana Lemnaru, 21 de ani, coafeza, a indicat cu ajutorul unui castravete dimensiunea favorita: ‘Eu cred ca lungimea de 17 centimetri ar fi o dimensiune optima’

Alexandra-Madalina Murgila, 28 de ani, muncitoare, ne-a aratat pe un morcov preferinta ei ca marime: ’16 centimetri. Pentru mine asta este dimensiunea cea mai buna’

Oana Cretu, 33 de ani, barmanita, s-a ajutat de o banana pentru a exemplifica marimea perfecta pentru ea: ’16 centimetri e foarte bine’

Cultul penisului este vechi de 30.000 de ani

Picturi murale si obiecte sculptate care sa reprezinte penisul in erectie au aparut inca de acum 30.000 de ani. Acestea sunt insa reprezentari religioase ale fecunditatii.

Ele devin obiecte de arta pro-priu-zise abia in Grecia Antica. Cultul falic al fecunditatii reprezentat de penisuri uriase se regaseste in toate civilizatiile si in toate epocile, din Peru pana in Japonia si din India pana in Europa. Chiar si azi, ‘mutul’ din dansul calusului din Oltenia poarta pe sub mantie un urias falus din lemn si atinge femeile spectatoare in timpul dansului, pentru fertilitate.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X