Actualitate

Cardul de sănătate, blocat din nou, de la ora 10:00

Sistemul informatic al cardului de sănătate este indisponibil începând cu ora 10:00. Casa Națională de Asigurări de Sănătate a transmis că sunt „probleme tehnice de comunicaţie între unele componente ale sistemului”.

„Astăzi, 11.10.2016, începând cu ora 10:00, sistemul informatic al cardului naţional de asigurări de sănătate este indisponibil datorită unor probleme tehnice de comunicaţie între unele componente ale sistemului. Până la anunţul remedierii problemelor apărute, confirmarea semnării prin cardul de sănătate a serviciilor medicale / prescrierii reţetelor / eliberării medicamentelor vor putea fi efectuate în modul offline”, a informat luni CNAS.

Serviciile operate în acest interval vor trebui încărcate în PIAS (Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate) în maxim 3 zile lucrătoare calculate de la ora zero a zilei următoare datei prestării serviciului, conform prevederilor legale în vigoare.

Sistemul informatic al cardului de sănătate a fost blocat și la începutul lunii august, în urma unei pene de curent. Problema a fost semnalată la nivelul Capitalei, dar şi în alte regiuni.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X