Actualitate

Canicula cuprinde o bună parte a ţării şi maximele ajung la 37 de grade

Dumincă va fi foarte cald, însă după prânz, în vest şi nord-vest încep să se adune norii de ploaie.

După prânz canicula se instalează în zonele de câmpie şi podiş, pe unde vom resimţi şi disconfortul termic. Ca aspect vremea arata foarte bine: soare, câţiva nori şi poate o aversa-doua, la munte, în orele serii.

Vântul prinde putere în Banat şi în Dobrogea, iar temperaturile depăşesc 30 de grade aproape peste tot. Doar pe litoral vor fi 28…29 de grade; în timp ce în sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei se vor atinge 37 de grade.

Maximele ajung la 37 de grade în sud-vestul ţării şi doar la munte, pe seara, e posibil să vină o ploaie de scurtă durată.

Şi duminică va fi foarte cald. Valori de 35, 36 de grade se vor atinge în sudul ţării şi pe zone restrânse în centru şi în est. Pe înserat şi mai ales noaptea, în vest, nord-vest şi la munte apar ploi torenţiale, cu vijelii şi grindină.

Luni se răcoreşte şi vom avea vreme instabilă. Pe timpul zilei o să plouă îndeosebi în jumătatea nord-vestica a ţării, iar noaptea ploile ajung în est şi sud-est. Vor fi averse abundente şi se menţin condiţiile de grindină.

Marţi se anunţă alte ploi zgomotoase în jumătatea estică, la deal şi la munte; dar în vest şi sud-vest revine timpul frumos. Va fi răcoare pentru acesta dată: maximele nu vor depăşi 26 de grade.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X