Inedit

Călugărul hindus Swami Sivananda, în vârstă de 120 de ani, spune care este secretul longevității sale

Călugărul hindus Swami Sivananda are 120 de ani și arată remarcabil pentru acestă vârstă. Potrivit AFP, Swami spune că el este cel mai bătrân om care a trăit vreodată și că secretul longevității sale este alăcătuit din trei elemente: fără sex, fără condimente și yoga practicat zilnic.

Swami Sivananda s-a născut pe 8 august 1896, așa cum arată pașaportul său și în ciuda vârstei este destul de puternic pentru a practica yoga, câte patru ore, zilnic. El a decis acum să se înscrie în Cartea Recordurilor, pentru depăși recordul japonezului Jiroemon Kimura, care a murit în iunie 2013, la vârsta de 116 ani și 54 de zile, care figurează acum drept omul care a trăit cel mai mult. Se pare că vârsta lui Sivananda a putut fi verificată doar cu ajutorul unui registru al templului, singura înregistrare a datei nașterii unor cetățeni indieni, chiar mai tineri cu câteva zeci de ani decât el.

Swami Sivananda spune că e perfect sănătos, nu face sex, nu consumă condimente și face yoga
Swami Sivananda, care s-a născut în orașul Varanasi, a crescut într-o sărăcie lucie și a ales să devină călugăr. El spune că datorează vârsta sa înaintată disciplinei, practicării de yoga și… celibatului. ”Trăiesc o viață simplă și disciplinată. Mănânc modest. Doar mâncare fiartă, fără ulei și fără condimente, orez și linte. Evit să mănânc fructe și lapte, deoarece cred că aceasta este mâncare extravagantă. În copilăria mea am dormit multe nopți cu stomacul gol”, spune călugărul. Fiind în formă și perfect sănătos, călugărul trăiește complet independent și călătorește singur cu trenul.

Cu o înălțime de 1,58 metri, Swami Sivananda doarme pe o saltea așezată pe podea, iar pe post de pernă folosește o bucată de lemn. Bărbatul a mai povestit că a rămas orfan de ambii părinții la vârsta de 6 ani și a fost dat de rude unui guru spiritual, alături de care a călătorit prin toată India.

Sivananda s-a născut într-o perioadă fără electricitate, mașini sau telefoane, așa că nu este impresionat de tehnologie și preferă să trăiască pe cont propriu. ”Oamenii erau mai fericiți cu lucruri mai puține. În prezent, oamenii nu sunt fericiți, nu sunt sănătoși și au devenit necinstiți, ceea ce mă doare. Îmi doresc doar ca oamenii să fie fericiți, sănătoși și să trăiască în pace”, a mai spus Swami Sivananda.


Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X