Interne

Bucureştenii pot primi tichete sociale din care să îşi ia medicamente, ochelari sau să îşi plătească operaţii. Care sunt CONDIŢIILE

Bucureştenii care au ajuns la pensie şi nu au venituri prea mari pot primi tichete sociale de la Primărie, din care să îşi ia medicamente şi ochelari de vedere sau să îşi plătească anumite intervenţii chirurgicale.

Hotărârea privind acordarea de beneficii sociale sub formă de tichete în cuantum de 100 de lei lunar pentru pensionarii domiciliați pe raza Sectorului 5 și care au un venit lunar mai mic de 752 de lei a fost luată de Consiliul Local Sector 5, la propunerea primarului Daniel Florea.

Bunurile și serviciile ce pot fi achiziționate în baza tichetelor sociale sunt: produse alimentare, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, servicii medicale, inclusiv medicamente și intervenții medicale de mică amploare – proteze, ochelari, mici operații, cât și bunuri de larg consum, informează administraţia locală.

Plafonul de 752 de lei reprezintă nivelul minim al venitului pentru asigurarea unui trai decent, în cazul unui pensionar singur care trăiește în mediul urban, conform datelor aferente lunii mai 2016, date prezentate de Institutul de Cercetare a Calității Vieții.

„Sunt oameni care au muncit o viață întreagă și acum se luptă să supraviețuiască fiecărei luni, fiindcă pensia nu le ajunge pentru medicamente, hrană și pentru achitarea utilităților. Ne dorim să arătăm respectul cuvenit acestor bunici ai noștri, dar și să ne îngrijim să le facem mai blânde zilele. Nu avem un buget local generos, dar, din ceea ce avem la dispoziție, am considerat un gest de suflet să alocăm lunar acest ajutor financiar”, a declarat Daniel Florea, primarul Sectorului 5.

Ce trebuie să cuprindă dosarul pentru a beneficia de tichetele sociale
Documentele necesare pentru a beneficia de acordarea tichetelor sociale sunt: cerere, act de identitate (copie), talon de pensie din luna anterioară depunerii cererii (copie), declarație pe propria răspundere referitoare la bunuri mobile și imobile aflate în proprietate (va cuprinde și informații referitoare la componența familiei, veniturile membrilor familiei, iar în cazul persoanelor care locuiesc la bloc, adeverință eliberată de asociația de proprietari/locatari).

Tichetele se ridică de la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5, în baza actului de identitate și a semnăturii pe ștatul de plată, de la casieria DGASPC Sector 5 situată în clădirea din b-dul Regina Elisabeta nr. 29-31, Sector 5 (fostul sediu al Primăriei Sectorului 5). În cazul în care beneficiarul se află în imposibilitatea de a se prezenta, tichetele pot fi ridicate de reprezentantul legal, membrii ai familiei sau alte persoane împuternicite legal.

Verificarea condițiilor de eligibilitate se realizează de către reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5, pe baza documentelor ce însoțesc cererea, a informațiilor ce se regăsesc în sistemul PATRIMVEN, precum și în baza anchetei sociale ce se va realiza la domiciliul solicitantului.

Informații suplimentare pot fi obținute de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5, b-dul Regina Elisabeta nr. 29-31, Sector 5 (fostul sediu al Primăriei Sectorului 5), telefon: 021/310.17.31, 021/314.69.07, e-mail: serviciulmonitorizare@yahoo.com, office@dgaspc5.ro .

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X