Social

Brad de Crăciun de 100000 de euro, cumpărat de Primăria Târgu Jiu

Un brad de Crăciun de 100000 de euro a fost cumpărat de Primăria Târgu Jiu. Are 22 de metri înălțime, un diametru de 9 metri și este confecţionat din structură metalică. Împodobit cu 8.000 de leduri, bradul are și un sistem de sonorizare.

Până acum, bradul împodobit de autoritățile din Târgu Jiu era unul artificial și avea o înălțime de 15 metri. Acesta a fost cumpărat în 2008 și, din cauza uzurii, devenise un pericol, susțin reprezentanții Primăriei Târgu Jiu.

Edilii au demarata așadar achiziția unui alt brad și, în final, au ales să cumpere să-l cumpere pe cel mai scump din România.


„Are o înălţime de 22 de metri, un diametru de 9 metri, este confecţionat din structură metalică şi împodobit cu 81.000 de leduri. Are, de asemenea, și un sistem de sonorizare”, a explicat Loredana Covei, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Bradul de Crăciun de 100000 de euro, cumpărat din banii Primăriei Târgu Jiu
Pentru brad, Primăria Târgu-Jiu a plătit 100.000 de euro. Suma a fost plătită în rate lunare, din decembrie 2015 până în noiembrie 2016. În preț sunt incluse și un complex de arcade care vor fi amplasate în patru intersecții din centrul orașului.

Totodată, reprezentanții Primăriei își pun speranța că vor folosi acest brad în următorii 12 ani.

După ce informaţiile privind costul bradului de Crăciun au apărut în spaţiul public, inspectorii Curţii de Conturi au decis verificarea achiziţiei.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X