Diverse

BOGAŢII RUSIEI trăiesc ca pe vremea ŢARILOR. Fotografii inedite care surprind înalta societate alături de umila servitorime

Credit Suisse’s Global Wealth Report indica recent că 85% din bogăţiile Rusiei sunt concentrate în mâinile celor mai bogaţi. Fotografa Lilia Li-Mi-Yan a încercat, cu ajutorul unui inedit proiect intitulat “Stăpâni şi servitori”, să surprindă discrepanţele din înalta societate rusă care trăieşte ca-n vremurile de aur ale Rusiei ţariste: în reşedinţe somptuoase în al căror decor se regăsesc o mulţime de servitori, guvernante, majordomi, şoferi, doici etc.


Fotografa spune că nu a fost prea greu să-i convingă pe oameni să se lase fotografiaţi. “Cu cei mai mulţi mă ştiam şi au privit proiectul meu cu mult entusiasm. De fiecare dată, înaintea şedinţelor foto, am avut lungi discuţii cu protagoniştii. Mi-au spus ce simt faţă de statutul lor şi cum decurg relaţiile patron-angajat, respectiv, angajat-patron. Cei mai mulţi dintre “stăpâni” îi tratează pe subordonaţi cu multă grijă şi respect. Şi cei mai mulţi dintre “servitori” sunt deosebit de ataşaţi de patronii lor. Dar mulţi dintre ei îşi doresc să economisească bani şi să-şi găsească, cu timpul, o altă slujbă”, a declarat Li-Mi-Yan pentru siteul designyoutrust.com.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X