Interne

Boala care face ravagii în această toamnă în România: 40% mai multe cazuri decât anul trecut

E avalanşă de viroze respiratorii, iar epidemiologii se aşteaptă deja şi la cazuri de gripă. Numărul îmbolnăvirilor a crescut cu aproape 40% faţă de toamna trecută. Vremea s-a răcit brusc, imediat după ce copiii s-au întors la şcoală, ceea ce a favorizat înmulţirea cazurilor. După foarte mulţi ani, însă, şi vaccinarea antigripală gratuită poate începe mai devreme.

Aproape 72 de mii de români au fost diagnosticaţi cu infecţii respiratorii acute, numai în prima săptămână a lunii, faţă de 52 de mii toamna trecută.

În Dolj, au fost peste o mie cu viroze, într-o săptămână. Bolnavii au ajuns să stea şi câte doi în pat, la spital. Grav e că mulţi părinţi nu-i duc pe copii la control şi le dau antibiotice, scrie TVR.

Medicii spun că nu avem încă izolate primele tulpini de virus gripal, însă atunci când se intensifică circulaţia virusurilor care produc infecţii respiratorii, de multe ori putem să anticipăm şi un sezon gripal mai precoce.

Şi campania de vaccinare antigripală poate începe însă mult mai devreme, până la sfârşitul lui octombrie, după mulţi ani în care dozele gratuite au ajuns şi în decembrie.

500.000 de doze de la ministerul Sănătăţii sunt disponibile pentru copii, bolnavi cronici, vârstnici şi personal sanitar, iar stocul poate fi suplimentat.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X