Curiozitati

Bautura care va inlocui alcoolul: te imbata, dar nu-ti da mahmureala

O cercetator britanic a inventat alcoolul care nu te face mahmur dupa o noapte de distractie.

David Nutt, profesor la Imperial College, a inventat un tip de alcool sintetic numit alcosynth. 90 de sortimente, de fapt, dintre care doua sunt deja testate, pentru a primi aprobarea de consum, scrie The Independent.

Aceasta bautura te face sa te simti bine, dar nu da senzatia de mahmureala specifica alcoolului obisnuit, care se manifesta prin greata, ameteala, durere de cap si gura uscata.

Alcosynth poate fi adaugat in cocktailuri in locul alcoolului. Anumite sortimente nu au niciun gust, iar altele au un gust putin amarui.

Substantele folosite sunt obtinute in laborator si actioneaza asupra creierului asemeni alcoolului, producand senzatia de euforie si relaxare. Fara efecte secundare insa si fara sa afecteze in timp inima sau ficatul consumatorilor, spune David.

In plus, este practic imposibil sa te imbeti prea tare daca bei alcool sintetic. Efectul este limitat la echivalentul a 4-5 pahare de alcool, indiferent de cantitatea care este consumata.

Foarte increzator in proiectul sau, profesorul estimeaza ca pana in anul 2050 alcoolul va fi complet inlocuit cu alcosynth.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X