Tehnologie

Bateria care rezista 400 de ani: inventia unei studente va revolutiona tehnologia

O studenta din Statele Unite a descoperit intamplator o metoda prin care se poate obtine o baterie reincarcabila care sa reziste 400 de ani.

Mya Le Thai, o tanara care studia pentru doctorat la Universitatea din California, Irvine, a facut intamplator o descoperire uimitoare.

In timpul unor experimente in laborator, ea si-a dat seama cum poate fi fabricata o baterie reincarcabila, care sa reziste foarte mult timp fara sa se strice. Astfel, pe viitor, telefoanele mobile si laptopurile ar putea avea baterii mult mai durabile.

In cadrul unui experiment facut de cercetatorii de la Universitatea din California, la care a participat si Mya, studenta a incercat ceva diferit.

A acoperit cu un gel special si cu dioxid de mangan un set de nanofire conductoare si a observat ca acestea functionau mult mai mult timp decat celelalte.

Circuitele realizate astfel de Mya au rezistat timp de 30.000 de cicluri de reincarcare (un ciclu de reincarcare inseamna descarcarea completa si reincarcarea completa a bateriei).

Este o performanta uluitoare, avand in vedere ca bateria unui laptop rezista acum intre 300 si 500 de cicluri de incarcare, dupa care se strica.

Nanobateria realizata de cercetatorii americani cu ajutorul studentei a rezistat la 200.000 de cicluri in doar 3 luni. Asta inseamna ca durata de viata a bateriei unui laptop ar putea fi extinsa pana la 400 de ani.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X