Social

Bani mai mulți pentru ”Mamele Eroine” care au mai mult de trei copii

Senatorii au decis că mamele cu mai mult de trei copii vor deveni mame eroine și vor primi indemnizație viageră echivalentă cu 30% din salariul mediu pe economie.

În acest timp, mamele cu cinci sau mai mulţi copii vor primi o indemnizaţie viageră de 50% din salariul mediu net pe economie, plus titlul şi medalia de ”Mamă Eroină”.

”Femeile care au născut trei copii vor primi 30% din salariul mediu net pe economie. Femeile care au crescut patru copii vor primi 40% din salariul mediu net pe economie, iar cele care au cinci sau mai mulţi copii vor primi o indemnizaţie viageră de 50% din salariul mediu net pe economie, plus titlul şi medalia de ”Mamă Eroină”, se arată în legea depusă.

Indemnizația va fi viageră și nu va fi impozitată. Aceasta se va actualiza anual în funcţie de salariul mediu net pe economie şi nu va ţine cont de alte venituri pe care familia le obţine.

Femeile care vor dori această indemnazaţie viageră vor trebui să facă o cerere scrisă pentru a o primi.

Ultimul cuvânt îl vor avea însă deputații, iar dacă aceștia vor fi de acord, legea atunci aceasta va merge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X