Povestea mea

Băiatul ei se bătea mereu la școală. S-a oprit când mama lui a făcut asta

O femeie a povestit pe internet cum a reușit să-și dezvețe copilul în a–și mai bate colegii de clasă. Multe mămici au aprobat gestul ei, altele l-au criticat. Citește povestea mămicii.

“Unul dintre băieții mei, cel mare, pe când avea 8 ani începuse să se bată mereu la școală. Încercam să înțeleg ce se întâmplă. El nu voia să-mi spună de ce sare așa repede la bătaie. Învîțătoarea îmi spunea că băiatul meu își lovește cu pumnii colegii din diferite motive.

I-am explicat că nu e bine. Profesorii i-au dat broșuri despre bullying. L-am pedepsit. Nimic nu funcționa.

Într-o zi m-a sunat învățătoarea. Băiatul meu bătuse un elev de la altă clasă. Când am ajuns acasă, l-am luat deoparte și l-am întrebat de ce face asta, ce îl supără. Tot ce îmi spunea e că nu știe.

Peste noapte m-am tot gândit cum să-i dau o lecție ca să nu mai facă așa ceva. Dis-de-dimineață, înainte să pregătesc băieții de școală am mers la vecina mea care are o fetiță de aceeași vârstă cu băiatul meu cel mare. I-am povestit prin ce trec și mi-a dat o idee genială.

M-am întors, le-am făcut de mâncare și după micul dejun i-am spus băiatului cel mare că azi se îmbracă cu hainele pe care le-am lăsat în sufragerie. A ridicat din umeri nepăsător și s-a dus să vadă ce haine am ales.

Împrumutasem de la una dintre fetițele vecinei o bluză roz – roz care avea pe piept un fluture cu paiete, așa că l-am obligat să poarte bluza aceea cu blue jeans.

Din momentul în care a ajuns la școală toată lumea râdea de el, așa a învățat pe pielea lui cum e să fii victimă. După ziua aceea băiatul meu nu s-a mai încăierat cu nimeni. Din când în când mai are dispute cu anumiți colegi, dar cred că de frica bluzei roz nu mai ridică pumnul la nimeni.”

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X