Actualitate

Bachir Mazen, afaceristul din Dubai care nu a putut fi arestat de autoritățile române

Bachir Mazen, de la Drake & Scull International Dubai, unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din Emiratele Arabe Unite, a fost trimis în judecată în stare de arest, însă în lipsă, de DNA. Timp de un an autoritățile nu s-au putut atinge de acesta. Avocatul său spune că a fost audiat în cadrul anchetei de Interpol.

Singura persoană trimisă în judecată în stare de arest de Direcția Națională Anticorupție (DNA), dar care nu a văzut niciodată cătușele este un cunoscut om de afaceri din Dubai, libanezul Bachir Mazen. Mai mult, acesta nici nu a fost dat în urmărire internațională.

Bachir Mazen este unul dintre cei mai importanți manageri din Emiratele Arabe Unite din zona de infrastructură privind rețelele de apă, administrând PassavantRoediger Energy. Compania este deținută de holdingul arab Drake & Scull International din Dubai, activele holdingului fiind de peste zece miliarde de dolari.

Acuzațiile DNA la adresa lui Bachir Mazen
Libanezul Bachir Mazen a fost prezent și în cadrul unei firme din România, Passavant Energy&Environment srl (fosta Passavant Roediger Romania). Prin intermediul acestei firme românești, Bachir Mazen, alături de administratorii Cast srl Prahova și a unei companii libaneze au pus la punct un plan prin care au păcălit autoritățile române, dar și pe cele de la Bruxelles și au deturnat o finațare europeană, conform procurorilor. Este vorba de contractul privind realizarea rețeaua de apă din Sinaia, Breaza și Comarnic. Valorea contractului era de 62 milioane de lei.

Bachir Mazen, afaceristul din Dubai, legaturi dubioase în România
În septembrie 2015, DNA, biroul teritorial din Alba, trimite toată rețeaua în judecată. Bachir Mazen este trimis în stare de arest în lipsă, asta pentru că nu putea fi reținut. Motivul: locuiște în Dubai și Liban, iar România nu are tratate de extrădare cu aceste state. Astfel, din septembrie și până în iunie 2016 acesta a fost de neatins, deși judecătorii au aprobat arestarea sa preventivă. În prima lună a verii, magistrații Curții de Apel Alba Iulia l-au pus sub control judicar, deși nu poate respecta nici condițiile de a se prezenta periodic la instanță și la Poliție, pentru că nu se află în România.

Avocatul său, Nicu Zicu, ne-a confirmat că acesta a fost arestat în lipsă. „Oricum el a fost audiat de Interpol. A dat declarații la dosar. Are afaceri în Dubai, dar reședința sa este în Liban, el fiind cetățean libanez. România nu are tratat de extrădare nici cu Libanul”, ne-a declarat acesta.

Alți “fugari” mai fost: Florian Walter – adus în țară în acest an, Codruț Marta – nu a fost trimis în judecată, Gregorian Bivolaru – extrădat luna trecută din Franța.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X