Externe

„Autoritatile NU au mintit”. Motivul pentru care politia franceza a cerut stergerea filmarilor din timpul atacului de la Nisa

Ofiteri ai politiei judiciare au cerut autoritatilor locale din Nisa sa stearga cele peste 27.000 de ore de supraveghere video din timpul atentatului de Ziua Bastiliei, dupa ce le-au copiat pentru a le analiza, o cerere refuzata, insa.

Avocatul administratiei locale, Phlippe Blanchetier, a anuntat ca municipalitatea nu va sterge imaginile.
De asemenea, el i-a cerut Parchetului sa puna imaginile sub sechestru “pentru a nu ipoteca eventuale alte proceduri care ar putea fi lansate dincolo de ancheta antiterorism in curs”.

Polemica pe tema dispozitivului instituit la Nisa a fost relansata de cotidianul Libération, care afirma ca o singura masina de politie municipala interzicea accesul in zona pietonala a Promenade des Anglais atunci cand Mohamed Lahouaiej Bouhlel a intrat cu camionul in multime.

Denuntand un „contra-adevar”, ministrul de Interne Bernard Cazeneuve a ordonat politiei sa efectueze o ancheta administrativa.

Rezultatul urmeaza sa fie facut public „saptamana viitoare”, a anuntat presedintele François Hollande, care a promis „adevar si transparenta” si a apreciat ca „o polemica nu isi are locul”.

Aflat intr-o vizita in Savoia, Manuel Valls a apreciat „insuportabila punerea in discutie in permanenta a cuvantului statului, prefectului, politistilor”.

„In niciun moment, autoritatile nu au mintit”, a dat asigurari prefectul din Alpes-Maritimes.

Dupa ce a denuntat „minciunile” Guvernului, liderul Les Républicains din regiunea Paca Christian Estrosi s-a „felicitat” de deschiderea acestei anchete a Inspectiei Generale a Politiei Nationale (IGPN). Insa el a reclamat totodata, impreuna cu primarul din Nisa Philippe Pradal, o ancheta a inspectiei generale a administratiei, pentru „a se intelege cum a organizat Prefectura Alpes-Maritimes dispozitivul” de securitate.

Frontul National (FN, extrema-dreapta) a afirmat ca demisia lui Bernard Cazeneuve este „inevitabila”.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X