Sport

AUR! Echipa de spada a adus primul titlu olimpic al Romaniei la Rio dupa ce a invins SUA, Rusia si China. Finala si la tenis

Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop si Loredana Dinu au luptat pentru prima medalie a Romaniei la Jocurile Olimpice din Brazilia. Florin Mergea si Horia Tecau au obtinut tot ieri calificarea in finala la tenis. Vor juca vineri pentru aur.

REZULTATELE ROMANILOR LA JO DE LA RIO
SCRIMA

Romania a condus permanent in finala cu China, campioana olimpica din 2012! A fost un meci greu, in care chinezoaicele au incercat permanent sa revina, dar fetele noastre au reusit sa mentina echipa in avantaj si au castigat finala cu 42-37.

Pe parcursul finalei, Romania a apelat si la rezerva Loredana Dinu, dupa ce Ana Maria Popescu a acuzat dureri la picior in urma unui asalt. Ana Maria a revenit pe plansa pana la urma si a mai luptat, desi vizibil afectata de accidentare.

Romania a invins categoric Rusia cu 45-31 in semifinala probei de spada si va intalni China in finala. Romania are garantata cel putin medalia de argint. Finala e programata de la ora 00.30.

Echipa noastra este formata din Ana Maria Popescu (Brinza), Simona Pop, Simona Gherman si Loredana Dinu.

Echipa feminina de spada a Romaniei va trage pentru aurul olimpic la #Rio2016 cu China, in jurul orei 0:30, ora Romaniei #TeamRomania

Posted by Comitetul Olimpic si Sportiv Roman on 11 August 2016

Romania s-a calificat dramatic in semifinale. Fetele au invins SUA cu 24-23 in minutul de prelungire acordat dupa ce la finalul celor 9 asalturi era egalitate 23-23. Mai mult, Romania a fost condusa cu 23-20, reusind sa egaleze chiar in ultimele secunde, prin Ana Maria Popescu.

TENIS
Florin Mergea si Horia Tecau s-au calificat in finala probei de dublu dupa o victorie in doua seturi cu americanii Johnson si Sock.

Romanii si-au adjudecat primul set cu 6-3, iar in al doilea s-au impus cu 7-5.

Romanii au astfel garantata cel putin medalia de argint, dar sunt favoriti chiar pentru cea de aur.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X