Curiozitati

Au crezut ca e un banal vas de lut, dar cand l-au analizat, au fost uimiti. Ce reprezinta obiectul vechi de 3000 de ani

Arheologii danezi au facut o descoperire impresionanta, in timp ce faceau sapaturi in centrul orasului Jutland.

In timp ce sapau, arheologii au dat peste un obiect, un vas de lut. Cercetatorii au avut surpriza insa sa gaseasca pe fundul vasului urme uscate de branza, semn ca vasul era folosit la gatit, dar ce este mai remarcabil este faptul ca oala ar fi veche de 3000 de ani.

„Am gasit un vas de lut, ingropat in pamant. Ceea ce este extraordinar este starea in care a fost gasit, a rezistat foarte bine” a spus arheologul Kaj F. Rasmussen, conform Science Nordic.

Insa, dupa ce l-au sters, au avut parte de o surpriza si mai mare, cand au descoperit niste urme galbene. „Am luat o urma si am facut analizele la microscop si am descperit ca sunt urme de grasime animala, ceea ce este uimitor. De obicei, nu gasesti astfel de reziduuri”.

Arheologii au stabilit ca obiectul este vechi de 3000 de ani si explica mai multe despre viata de zi cu zi a omului din Epoca Bronzului. „Practic, tehnica lor de a face branza este identica cu cea din zilele de azi, prin aceeasi procedura se face si branza maro norvegiana, pe care o gasim azi in rafturile supermarketurilor, se topeste, pana cand devine caramelizata ” a continuat arheologul.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X