Tehnologie

Atenţie, aceste telefoane pot EXPLODA în timp ce vorbeşti!

Samsung Electronics a rechemat de pe piaţă telefoanele premium Galaxy Note 7, din cauza informaţiilor că unele dintre acestea au explodat din cauza bateriilor, relatează CNN.

Noile smartphoneuri Galaxy Note 7 ale Samsung Electronics, atât de lăudate de companie şi criticii de produse, s-au dovedit a fi puţin prea fierbinţi, fiind raportate mai multe cazuri în care telefoanele premium lansate la jumătatea lunii august au luat foc din cauza bateriilor, incidente asemănătoare având loc de-a lungul timpului şi în cazul unor hoverboarduri, ţigări electronice sau laptopuri, relatează MarketWatch.

Informaţiile privind aprinderea smartphoneurilor şi explodarea lor în timp ce se aflau la încărcat au determinat Samsung să oprească vânzările şi să recheme 2,5 milioane de aparate deja livrate.

Incidentele au apărut la capătul unui an marcat de explozii ale unor produse, între care hoverboarduri, ţigări electronice şi laptopuri.

În spatele tuturor acestor incidente se află mica şi puternica baterie litiu-ion, o tehnologie care s-a dezvoltat în ultimii 10 ani într-o gamă largă de produse.

Insă chiar calitatea care face tehnologia acestei baterii atât de folositoare o expune şi la riscul de a lua foc. Curentul creează căldură care, dacă bateria este produsă sau utilizată impropriu, se transformă rapid într-o problemă.

Lăsând la o parte aceste incidente, piaţa bateriilor litiu-ion este mare şi se extinde. Bateriile s-au ieftinit de-a lungul anilor şi, în căutarea unor surse de energie mai ecologice, sunt folosite în mai multe moduri, potrivit unui raport al IBIS World.

Bateriile litiu-ion includ elemente de siguranţă pentru reducerea inflamabilităţii, se arată într-un raport din 2013 efectuat de producătorii europeni de baterii.

Acestea nu funcţionează întotdeauna. La baza rechemării Galaxy Note 7 stă o problemă a bateriilor litiu ion, a confirmat Samsung pentru MarketWatch, fără să ofere detalii.

Defectele de proiectare au dus la explozia unor hoverboarduri cu baterii. În cazul aprinderii unor ţigări electronice au fost de vină bateriile ieftine litiu ion, pe lângă erorile utilizatorilor, potrivit Wall Street Journal.

Reprezentanţii Samsung au refuzat să comenteze în legătură cu planul de rechemare a smartphone-urilor premium, despre care unii utilizatori s-au plâns online că telefoanele au luat foc în timp ce erau la încărcat.

Analiştii se aşteaptă ca problemele Note 7 să fie rezolvate rapid, dar acestea au potenţialul să deturneze redresarea diviziei de dispozitive mobile a Samsung, conform news.ro.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X