Externe

Atac xenofob la adresa unei eleve romance din Valencia. Profesor: „Pleaca in nenorocita ta de tara”

O eleva romanca de 13 ani, care studiaza la o scoala din Valencia, Spania, a fost umilita de un profesor in fata clasei.

Departamentul spaniol de Educatie a deschis o ancheta dupa ce parintii fetei au reclamat ca profesorul de educatie plastica i-a spus fetitei sa-si schimbe numele pentru el ca nu il intelege, trimitand-o inapoi in Romania, scrie elmundo.es.

Problema ar fi aparut in momentul in care profesorul a inceput sa strige catalogul, in prima zi de scoala, pe 8 septembrie, si a ajuns la numele ei.

„Cand a ajuns la ea, a intrebat-o de ce are doua nume. Fata i-a spus ca asa e in Romania. Enervat de raspunsul elevei, profesorul i-a spus: Pleaca in nenorocita ta de tara si schimba-ti numele, ca eu asta nu inteleg. Locuiesc de 10 ani in Spania, eu si sotul meu muncim si platim taxe la fel ca oricare alt cetatean, nu permit nimanui sa-mi umileasca copilul. Voi merge pana in panzele albe, e inadmisibil ca un copil sa sufere din cauza faptului ca are un nume diferit”, a declarat mama fetei pentru o publicatie spaniola.

Consul roman in Valencia Dragos Viorel Tigau a afirmat ca a aflat de incident din presa, insa nu poate preciza daca este adevarat.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X