ShowBiz

Asa arata vila uriasa de la Butimanu a lui Vadim Tudor! Pe vremuri, politicianul a incercat sa faca aici un sat de vacanta, intins pe 22 de hectare!

Corneliu Vadim Tudor a murit la 65 de ani, in 2015, ca urmare a unui infarct miocardic.

Fost senator si candidat la Presedintia Romaniei (in 2000 a prins turul doi de scrutin), Corneliu Vadim Tudor a fost o figura proeminenta a vietii politice autohtone pana la moartea sa, survenita pe 14 septembrie 2015, ca urmare a unui infarct miocardic.

In perioada sa de glorie, Vadim era alintat „bardul de la Butimanu”, cu referire la domeniul pe care-l achizitionase, prin intermediul Fundatiei Revistei Romania Mare, in comuna damboviteana cu acelasi nume. La mijlocul anilor ’90, „Evenimentul Zilei” scria despre artificiile imobiliare ale lui Vadim: „A pus ochii pe comuna Butimanu din județul Dâmbovița, mai precis pe CAP-ul din comună. Simțind că e rost de făcut bani, senatorul de atunci a apelat la relații.

Ca să nu apară numele lui în acte, în dreptul reprezentantului „Fundația România Mare”, proprietarul de drept al CAP-ului, este trecută sora lui Vadim, Lidia Samson. Pentru ca tacâmul să fie unul complet ia și iazul comunei, pe care numai într-o lună îl seacă de 17.000 kg de pește. Și asta nu e tot. Printr- o decizie luată de consiliul primăriei, tuturor care au fost împroprietăriți cu mai mult de un hectar, li se va lua 12% din suprafața de pământ. Toată lumea din sat își aduce aminte că la unificarea celor 4 CAP-uri, aflate pe raza comunelor Butimanu-Bărbuceanu din 1962, au fost alocate 14 ha din teren pentru construirea canalelor de scurgere. Dar Vadim Tudor nu pare interesat de acest lucru și a decis să „construiască” canale, care de fapt există din 1962 și pot fi văzute cu ochiul liber.

Cu toată teama care încă îi mai domina, țăranii mărturiseau că se dorește construirea unui sat de vacanță pentru distracția lui Vadim. În acest mod au fost strânse aproximativ 22 de hectare, care au fost delimitate cu tractorul brazdă adâncă”, nota sursa citata.


Pentru administrarea acestei averi, mosia de la Butimanu, presa scria ca Vadim a creat la momentul respectiv o noua societate comerciala, denumita FUNDATIA EDITURA REVISTA ROMANIA MARE SRL – FILIALA BUTIMANU, inregistrata sub nr. J15/1284/1993, ale carei obiecte de activitate declarate sunt: „cultura plantelor de nutret”, „cresterea animalelor” si „piscicultura”.

In prezent, la Butimanu, din averea lui Vadim Tudor mai exista doar o vila uriasa, cu o livada pe masura, amplasata chiar pe malul lacului despre care s-a spus ca a fost golit de peste de catre politician. Conform vecinilor, casa – renovata si foarte aranjata – apartine acum Lidiei, sora politicianului, cea care de fapt aparea si pe vremuri in acte drept administrator al societatii care detinea intreg domeniul.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X