Social

Arsenie Boca, despre relațiile intime

Arsenie Boca, unul dintre cei mai mari duhovinci ai României, a avut multe opinii și despre relațiile intime. În cărțile publicate, duhovnicul a spus că „amorul din timpul sarcinii dăunează, iar abstinența dă vigoare”.

În volumul „Tinerii, familia şi copiii născuţi în lanţuri”, ce cuprinde învăţăturile atribuite părintelui Arsenie Boca, duhovnicul vorbește deschis despre relațiile intime dintre bărbat și femeie.

„În cadrul familiei există o întreagă gamă a desfrânării, prin aşa zisele aberaţii amoroase, încât se pune accentul numai pe plăcerea erotică, nebunească, care devine o a doua natură a soţilor, încât ajung sărăciţi de putere şi robiţi de plăcere. Când se întâmplă să vină şi o zămislire, nedorită sau prin accident, energia naturală slăbită va da un copil slăbănog sau debil fizic şi mintal”, spunea Boca.

Acesta a mai scris: „Sfătuiţi pe oameni ca să păzească nepătată sarcina, căci orice legatură trupească peste copilul din pântece, e rea, căci se întipăresc în copil toate poftele părinţilor şi la împlinirea vârstei toate răsar ca ciupercile după ploaie, toate faptele tatălui. Când creşte copilul, cresc şi faptele moştenite. De îndată ce oferi sufletului venit de la Dumnezeu o temniţă întunecoasă, peste care ai semănat toate roadele, va covârşi omul cel din afară pe cel dinăuntru”.

„Binecuvântată este numai rodirea de copii. Iar tot ce-i în afară de rostul acesta, în privinţa trupească, este desfrânare şi păcat, şi să nu se mai facă. Vremi îngăduite pentru chemarea copiilor sunt numai zilele între posturi, însă numai dacă soţii amândoi sunt învoiţi la rostul rodirii de copii”, scria duhovnicul.

Cât despre abstinență, Arsenie Boca puncta: „Examenele se iau mai uşor în stare de castitate ori de înfrânare, de abstinenţă, pentru ca se convertesc mai uşor energiile în inteligenţă. Energia genezică (energia hormonală a sâmânţei de om) alimentează creierul şi mai ales centrul memoriei şi-ţi poţi lua examenele fără frică. Cei ce însă îşi tâlhăresc această energie să nu se aştepte la bune, ci la rele. Se ştie că marii savanţi îşi convertesc endocrin energia lor aproape total şi nu au avut nevoie de femeie”.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X