Externe

„Armata britanica nu ar fi capabila sa se apere in fata unui atac al Rusiei”. Dezvaluirile alarmante ale unui fost general

Un fost comandant in armata britanica a facut o serie de dezvaluiri ingrijoratoare. Acesta a afirmat ca armata britanica nu ar face fata unui atac din partea Rusiei.

Un general in rezerva al armatei britanice a afirmat ca Marea Britanie nu ar fi pregatita in fata unui atac de proportii din partea Rusiei sau al oricarei alte mari puteri armate.

Conform The Guardian, Sir Richard Barrons, care s-a pensionat in luna aprilie, a lasat un memorandum de 10 pagini Ministerului Apararii, in care dezvaluie care sunt punctele slabe.

„Capacitatile militare fundamentele in fata oricarei armate au fost puternic diminuate din cauza taierilor bugetare. Nu exista niciun plan solid al Ministerului Apararii britanic in cazul unui conflict major. Rusii ar depasi imediat fortele britanice intr-un raid aerian si nu exista planuri de aparare concrete” a dezvaluit acesta intr-un memorandum, conform The Guardian.

Barrons a mai criticat si faptul ca Ministerul Apararii a investit bani in nave militare foarte scumpe, dar care nu pot fi folosite la capacitate maxima. „Armata actuala controleaza de la distanta operatiunile, nu exista suficienta artilerie sau soldati pentru o confruntare la sol”.

In urma unei negocieri cu NATO, Marea Britanie a ajuns la o intelegere, anul trecut, prin care 2% din PIB era alocat Ministerului Apararii.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X