Inedit

Are sapte ani, dar este venerata ca o adevarata zeita a frumusetii in Nepal. Trasaturile care au scos-o din anonimat

Inca din frageda pruncie, Yunika, o fetita nepaleza care are acum sapte ani, a fost aleasa sa fie incarnarea pe pamant a zeitei Durga. Copila este vizitata acum de toti cei care isi doresc sa aiba noroc.

Traditia de a alege o zeita din randurile fetitelor este veche de sute de ani, iar norocoasele poarta numele de Kumari, ceea ce inseamna „femeie necasatorita” sau „virgina”. Pentru a atinge acest statut, Yunika a trebuit sa indeplineasca mai multe criterii de frumusete foarte stricte si in acelasi timp neobisnuite pentru cultura europeana, relateaza Daily Mail.

Copila a fost aleasa pentru ca are „gene asemenea unei vaci, coapse de caprioara si vocea clara ca o rata”. Pe langa asta ea trebuie sa dea dovada de neinfricare si serenitate si este supusa unor teste care sa scoata la iveala aceste trasaturi de caracter. Mai mult, semnele ei astrale trebuie sa fie de bun augur.


Yunika este acum tratata ca o adevarata zeita, sute de oameni vin sa o vada pentru a avea noroc in viata. Printre ei s-a aflat si prim-ministrul Nepalului si alti oficiali de rang inalt.

„Cand fetita mea a fost selectata sa fie Kumari, am fost foarte fericit.” a declarat tatal Yunikai.

Dar toata aceasta adulatie vine si cu o parte negativa. Copila nu are voie sa iasa din casa, iar picioarele ei nu pot atinge sub nicio forma podeaua.

„Sunt putin trista atunci cand vad ca alti copii se joaca afara, dar prietenii ei vin inauntru sa se joace cu ea. Orice ar cere, papusi sau jucarii, ii indeplinim dorintele.” a povestit mama fetei.

Cei doi parinti au renuntat la serviciu pentru a se ocupa permanent de zeita familiei. Mama a ajuns experta in aplicarea machiajului, care are menirea de a o diferentia pe Yunika de restul muritorilor.

Statutul de zeita nu dureaza o eternitate insa. Odata ce au atins varsta pubertatii, copilele redevin cetateni normali si se intorc brusc la o viata lipsita de adulatie excesiva si favoruri extravagante.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X