Actualitate

Aproape 1.500 de joburi pentru romani in Europa. Ce tari ofera cele mai multe locuri de munca si in ce domenii

Angajatorii din Spatiul Economic European (SEE) ofera, prin intermediul retelei EURES Romania, 1.452 de locuri de munca vacante, cele mai multe in Spania si Germania, informeaza Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), intr-un comunicat remis presei.

Potrivit sursei citate, in Spania sunt scoase la concurs 801 locuri de munca, din care 800 pentru muncitori necalificati in agricultura si un loc pentru un maseur.

In Germania sunt oferite 252 locuri de munca, cele mai multe pentru asistent medical, electrician montator si ospatar, in timp ce Marea Britanie ofera 110 locuri de munca, cele mai multe pentru ingrijitor persoane la domiciliu.

Tot prin intermediul retelei EURES Romania, angajatorii pun la dispozitie 60 locuri de munca in Italia, 57 locuri de munca in Suedia si 50 locuri de munca in Cehia.

Slovacia ofera 37 de locuri de munca, Norvegia – 36 de locuri de munca, Lituania – 27 de locuri de munca, Bulgaria – 10 locuri de munca, Finlanda – 9 locuri de munca, Croatia – doua locuri de munca si Austria – un loc de munca.

Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca pot viziona ofertele accesand www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau resedinta, unde consilierul EURES ii poate indruma.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X