Externe

Anunțul șoc al unui miliardar: „Pregătiţi-vă să se dezlănţuie iadul. În scurt timp va fi un masacru”

Miliardarul Paul Singer are o serie de estimări sumbre pentru Wall Street şi a construit un fond de investiţii de 5 miliarde de dolari, pregătindu-se pentru ceea ce el a descris ”un iad care aşteaptă să se dezlănţuie”, scrie Marketwatch.

Paul Singer, care conduce fondul de investiţii de 33 de miliarde de dolari Elliot Management, a scris într-o scrisoare recentă către acţionari că tendinţa acţiunilor de a levita mai sus decât ar trebui, precum şi volatilitatea scăzută din piaţă, cel mai probabil vor duce la un masacru pe termen scurt în pieţele financiare, notează ZF.ro.

”Având în vedere determinarea factorilor de decizie în cadrul politicii monetare de a face orice pentru a preveni următoarea prăbuşire a pieţei, credem că volatilitatea scăzută şi actul magic de levitaţie al acţiunilor va eşua. Şi atunci iadul se va dezlănţui, un scenariu lamentabil care va reprezenta o oportunităţi care sunt în aceeaşi măsură efemere şi extraordinare. Singura modalitate de a beneficia de pe urma acelor oportunităţi este să avem deja acces la capital”.

Fondul de hedgeing a strâns 5 miliarde de dolari în ultimele săptămâni, iar banii vor fi puşi la ”lucru” când încrederea investitorilor le va da undă verde.

Scepticii creşterii abrupte a Wall Street-ului din ultima perioadă, care s-a născut pe fondul promisiunilor lui Trump pentru creştere, vin în lumina reflectoarelor mai devreme decât se aştepta, şi prezic un eşec inevitabil al preşedintelui de a-şi ţine promisiunile, lucru care ar putea trage în jos în mod violent pieţele.

Singer este printre aceia care se tem de acest scenariu. El pariază că o recesiune economică este la orizont, şi crede că, având în vedere că dobânzile sunt deja la nivele ultrascăzute, Rezerva Federală nu va mai putea oferi un tampon de relaxare suficient, cum a făcut în criza din 2008-2009.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X