Externe

Anunţ de ultimă oră, din Marea Britanie. Premierul Theresa May, decizie în legătură cu BREXITUL

Premierul britanic Theresa May nu va cere aprobarea Parlamentului înainte de a declanşa oficial procedurile de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, scrie sâmbătă Daily Telegraph.

May nu le va oferi oponenţilor ei şansa de a amâna retragerea şi s-a consultat cu avocaţi, potrivit cărora are dreptul să activeze Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona fără un vot în Parlament.

Potrivit cotidianului conservator, majoritatea celor 650 de parlamentari s-au declarat în favoarea rămânerii Regatului Unit în UE. Ei susţin că, din moment ce referendumul nu are caracter legal obligatoriu, aleşii ar trebui să revizuiască votul înainte de demararea procesului, scrie news.ro.

În plus, membri ai Partidului Laburist, de opoziţie, au sugerat că procesul ar putea fi supus chiar la un al doilea referendum, iar o firmă de avocatură a demarat deja o procedură legală în acest sens.

Majoritatea britanilor au votat pentru ieşirea din UE pe 23 iunie, dar May a declarat că nu va invoca Articolul 50, ce va lansa procesul oficial de Brexit, care ar urma să dureze doi ani, înainte de finalul acestui an. Între timp, Guvernul de la Londra va pregăti strategia de ieşire.

Impactul economic al Brexit nu este clar, pentru că, în afară de o depreciere cu peste 10% a lirei sterline faţă de alte monede, semnalele sunt, deocamdată, împărţite.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X