Meteo

ANM: Urmează o iarnă mai călduroasă decât media ultimilor 30 de ani

Meteorologii au anunțat că în lunile noiembrie și decembrie, în partea de sud a țării vom avea temperaturi mai ridicate decât media ultimilor 30 de ani, iar în restul regiunilor, temperaturile se vor apropia de această medie.

Cum va fi vremea până la sfârșitul lunii noiembrie
Temperatura aerului va avea valori medii lunare apropiate de normă în cea mai mare parte a țării, posibil mai ridicate, local, în sud și sud-est. Peste normă înseamnă peste media perioadei 1981 – 2010. Cantitățile totale de precipitații vor fi apropiate de normă în sud-estul și local în sudul țării, iar în restul teritoriului vor fi în general excedentare.

Cum va fi vremea în luna decembrie
Temperatura aerului va avea valori medii lunare apropiate de normă în cea mai mare parte a țării, posibil mai ridicate, local în sud și sud-est. Precipitațiile lunare vor fi în general peste normele climatologice, exceptând local estul, nordul și vestul țării, unde acestea vor fi apropiate de medii.

Cum va fi vremea în ianuarie 2017
Temperaturile medii lunare ale aerului vor fi apropiate de normalul perioadei în cea mai mare parte a teritoriului, exceptând, local, regiunile nordice, nord-vestice și centrale, unde acestea se pot situa sub media climatologică. Cantitățle totale de precipitații vor fi apropiate de norme în est și sud-est și se vor situa, în general, peste normele climatologice în restul țării.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la a Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X