ShowBiz

Angela Similea: „Îmi zicea că sunt un nimeni, un rahat!”

Deşi s-a scris şi s-a vorbit enorm despre viaţa Angelei Similea, cea mai lungă căsnicie a artistei, cea cu olandezul Jan David Hilgen, desfăşurată între 1974 şi 1991, a rămas mereu necunoscută marelui public.

Libertatea.ro dezvăluie astăzi amănunte neştiute din coşmarul trăit de “doamna muzicii româneşti” alături de cel de-al treilea soţ, care se îmbăta şi o jignea grosolan, în mod repetat. După divorţul de Similea, olandezul s-a însurat cu Sanda, o directoare din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică.

În ciuda unei cariere muzicale de mare anvergură, Angela Similea (65 de ani) n-a avut parte de o viaţă sentimentală la fel de împlinită. Cea mai lungă dintre căsniciile sale, patru la număr, s-a dovedit cea cu un om de afaceri olandez, Jan David Hilgen (69 de ani), care s-a încheiat după 17 ani, în 1991. În volumul cu caracter biografic “Angela – cântec şi rugă”, scris de Smaranda Jelescu, artista povesteşte cu lux de amănunte cum s-a desfăşurat relaţia ei tumultuoasă cu Jan.

“Pe Jan l-am cunoscut aici, în ţară, într-un grup de prieteni de-ai mei din America. El s-a îndrăgostit fulgerător de mine, la prima vedere. Nu l-am considerat niciodată un bărbat frumos, ci unul plăcut. Îmi făcea plăcere devotamentul lui, repetatele lui cereri în căsătorie. (…) Mi s-a părut un om cinstit… Şi cu toate acestea – mă amuză şi azi – mariajul nostru a fost discutat în termeni contractuali. Eu eram pentru el o cifră de afaceri înaltă prin tot ceea ce reprezentam”, îşi aminteşte Angela începuturile idilei cu Hilgen.

“Era prevenitor, multă vreme îndrăgostit, bogat, un om care mi-a «preluat» cu eleganţă prietenii şi colaboratorii cei mai apropiaţi… Lungă vreme a fost o căsătorie reuşită”, mărturiseşte cântăreaţa, după care vorbeşte despre motivul rupturii de olandez, petrecută la începutul anilor ’90.

Pensie din Olanda de 6.000 € pe an
“Soţul meu nu deschidea nici o uşă fără să spună «sunt soţul Angelei Similea», pentru că altfel, fiind cetăţean străin, i-ar fi fost mult mai greu, în orice minister sau întreprindere de comerţ exterior. (…) Ei bine, soţul meu, deci, venea târziu, marcat de această boală, eu consider că e o boală de care n-a putut scăpa, băutura, şi mă apostrofa: «Ce eşti tu? Cine eşti tu? Tu eşti un nimeni, un rahat…». Eu nu mai cântam, nu mă mai chema nimeni, stăteam încremenită, perplexă de ceea ce vedeam la televizor, cu genunchii adunaţi sub mine pe o canapea… Iar el mă apostrofa cu dispreţ. A şi plecat până la urmă”.

După divorţul de Angela, Jan s-a însurat cu Sanda, directoare de serviciu în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică. Locuiesc împreună într-un apartament din Bucureşti, cartierul Drumul Taberei, iar Jan încasează anual o pensie de 6.000 de euro din partea statului olandez, conform declaraţiei de avere a soţiei.

Patru căsnicii, un singur copil
Angela Similea are până acum patru căsnicii la activ: cu Andi Constantin (electrician), cu Sorin Mo-vileanu (chitarist), cu Jan Hilgen (afacerist olandez) şi cu Victor Surdu (om politic). Singurul copil al interpretei este Sorin Hilgen (39 de ani), conceput cu al doilea soţ, Sorin Mo-vileanu, dar adoptat de al treilea bărbat al Angelei, Jan Hilgen. Sorin lucrează acum în SUA la o firmă de calculatoare şi şi-a refăcut viaţa după divorţul de Bianca Cristinoiu, cu care are doi copii. În iunie 2011, Bianca a dezvăluit în Libertatea că Angela i-a furat copiii în cadrul unui simulacru de proces, susţinând şi că Sorin a avut mereu o relaţie foarte tensionată cu celebra lui mamă.

Hilgen are o tradiţie bogată în conflictele cu legea
În 1998, din postura de director general al reprezentanţei din Bucureşti a firmei “Tehnical Transactions International Establishment”, Hilgen a fost cercetat penal pentru obţinerea frauduloasă a două credite bancare.

Primul credit era de 480.000 de dolari, contractat în 1993, iar cel de-al doilea, de 622.000 de dolari, luat în 1995. Ca urmare a neachitării lor şi prin neplata dobânzilor, prejudiciul creat de Hilgen s-a ridicat la 1,7 milioane de dolari!

Raportul nefiresc al olandezului cu justiţia din România a continuat însă. În octombrie 2002, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Serviciul Poliţiei Economico-Financiare, a început urmărirea penală împotriva lui Jan Hilgen pentru infracţiunea de înşelăciune. Fostul soţ al Angelei era acuzat că a emis o factură de vânzare de echipamente sportive în valoare de 250.447.424 de lei către Federaţia Română de Atletism, fără a deţine în realitate aceste echipamente, deşi federaţia achitase contravaloarea comenzii. Până la urmă, prejudiciul a fost recuperat în totalitate, prin aplicarea sechestrului asigurător, iar cercetarea penală a lui Hilgen a fost continuată până la finalizare cu cel în cauză în stare de libertate.

Interpreta, în pragul falimentului
Decesul lui Victor Surdu (7 aprilie 2011), ultimul soţ al Angelei, a însemnat şi începutul problemelor pentru artistă, care trebuie să înapoieze băncilor banii împrumutaţi de fostul deputat pentru afaceri. Până acum, Angela Similea a pierdut 12 din cele 15 procese de executare silită intentate de bănci.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X