Externe

Angela Merkel, noi soluţii pentru integrarea migranţilor. Ce vrea să le ceară marilor companii

Cancelarul german Angela Merkel i-a invitat pe șefii celor mai mari companii din Germania, printre care Siemens și Volkswagen, să discute modalitățile de integrare a migranților pe piața muncii, a relatat sâmbătă cotidianul german Bild, citat de DPA.

Într-o întâlnire programată pentru 14 septembrie la sediul cancelariei, Merkel dorește să-i convingă pe liderii companiilor germane să ofere stagii de pregătire și locuri de muncă solicitanților de azil, potrivit sursei citate.

Printre participanții la așa-numita inițiativă „Noi împreună” se numără, printre alții, compania de electronice Siemens, producătorii de mașini Volkswagen, Daimler și Opel, designerul de modă Hugo Boss și Deutsche Bank, scrie Agerpres.

Cu toate că sentimentele împotriva imigranților sunt tot mai intense pe fondul temerilor că noi sosiri de refugiați ar afecta resursele și ar inunda piața muncii, companiile „văd potențialul pe termen lung pe care îl deschide migrația în Germania”, potrivit unei declarații postate pe site-ul inițiativei „Noi împreună”.

Participanții „doresc să joace un rol pozitiv în schimbarea societății și să contribuie la un climat de deschidere și înțelegere reciprocă în Germania”, se mai menționează în declarație.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X