Actualitate

”Ambulanțe negre răpesc copii, prin București”. Poliția are un mesaj către toți părinții

Isteria răpirilor de copii, din București, pentru trafic de organe, se declanșează de câțiva ani, frecvent, prin diverse mesaje pe internet, oferind detalii uluitoare. Polițiștii lămuresc veridicitatea acestor zvonuri.

Tot mai mulți părinți din București se îngrozesc de niște zvonuri distribuite pe internet care nu sunt altceva decât niște minciuni, ne asigură autoritățile. Este vorba despre acele mesaje care bagă panică, aproape an de an, cum că grupări de traficanți de organe care se folosesc de niște ambulanțe negre umblă pe străzile Capitalei în căutare de victime.

Mesaje sunt redistribuite de părinții înspăimântați, de genul: ”Salvarea neagră care accidentează copiii, se prefac că îi duce la spital după care îi omoară și le ia organele pentru a le vinde în altă țară. S-a zvonit că ar fi și în Udriștei, Sectorul 3, unde au fost răpiți doi copii chiar din mâna mamei lor și băgați în mașină.

În Moldova s-a întâmplat la fel. Poliția nu a vrut să publice aceste incidente cu traficanții de organe, pentru a nu speria românii”.

Poliția a făcut însă verificări și face un apel pentru ca acest gen de mesaje false și alarmiste să înceteze.

”La nivelul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București nu au fost înregistrate astfel de cazuri și nu au fost găsite persoane decedate cărora să le lipsească organele interne. Facem apel la persoanele care primesc astfel de mesaje pe orice rețea de socializare să nu le redistribuie sau să le popularizeze. Acestea sunt mesaje false și nu fac altceva decât să creeze o stare de panică nejustificată. Periodic, în spaţiul public, au fost difuzate şi redifuzate mesaje de acest tip, ele neavând nicio reprezentare reală şi nefiind confirmate”, a transmis Poliția Capitalei.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X