Povestea mea

„Am o relaţie de 10 ani. Nu ne-am mutat împreună și mereu i-a pus pe alţii pe primul loc. Acum am cunoscut un băiat”

Dragă Adela,
Am o relaţie de 10 ani cu un băiat. Deşi avem 10 ani de relație, nu ne-am mutat împreună, pentru că el nu prea și-a dorit asta. Cred că îi convine situaţia de a sta cu părinţii, deoarece nu contribuie la cheltuieli. Şi anul acesta tot l-am bătut la cap că trebuie să facem o nuntă, iar noi să ne mutăm împreună, să vedem cum ne înţelegem. A rămas să facem nuntă în 2018.

Dar în toţi aceşti ani, mereu i-a pus pe alţii pe primul loc, prietenii, fratele. Iar eu, chiar dacă nu îmi convenea lăsăm de la mine.

El are 27 de ani. Problema e că timpul trece şi am ajuns să mă simt singură în relaţia asta. Nu îmi ia şi el o floare, nu mă simt alintată, răsfăţată. Gesturile astea mici pentru noi, femeile, contează foarte mult.
Acum ceva timp am cunoscut un băiat. Şi de două săptămâni am început să vorbim în fiecare zi. Am început să îl plac, îmi place cum gândeşte. El are ceea ce îmi lipseşte mie în relaţia asta. Am vorbit cu iubitul, i-am explicat că mă neglijează şi am ajuns să ne vedem din cauza muncii doar în weekend. Am zis să mai dau relaţiei o şansă, dar parcă nu mai simt nimic pentru el şi nu înţeleg de ce. O fi din cauza băiatului pe care l-am cunoscut? Am nevoie de un sfat.

Adela răspunde:

Draga mea,
Spui că ai întâlnit un băiat și vorbești cu el de două săptămâni? Păi în primele două săptămâni și iubitul tău de acum era minunat! N-ai de unde să știi cum va fi și acesta, pe care abia l-ai cunoscut acum, peste 10 ani! Cine știe, poate ajungi la concluzia că primul era mai bun! Așadar, nu te pripi. Învață din lecțiile pe care ți le oferă viața. E drept că iubitul tău cel vechi dă dovadă de meschinărie și nu pare că te prețuiește prea mult. Nu cred că e o idee bună să te măriți cu el, nu se va schimba nimic doar pentru că vă mutați împreună. La cât de greu se lasă, poate va fi și mai rău. Părerea mea este că ar trebui să nu-l mai iei în calcul, cel puțin pentru o vreme. Nu-l mai cicăli, nu-ți mai face iluzii în privința lui. Dar nu te repezi nici să începi o relație cu cel de-al doilea sau, dacă începi, nu-ți imagina că el este salvatorul și limanul tău. Nu este. Toate relațiile sunt minunate la început, toată lumea se poartă frumos în primele luni. Ai răbdare să-l cunoști mai bine, gândește-te bine ce-ți dorești și vezi dacă acesta se potrivește mai bine decât celălalt cu idealul tău. După cum vezi, are balta pește, nu e nevoie să te cramponezi de un om care nu te respectă și nu te răsfață. Dacă n-are nevoie de tine, să stea la mama lui acasă. Te vei căsători cu un bărbat atunci când te va cere, nu sta să te rogi tu de el.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X