Povestea mea

Am 22 de ani, sunt căsătorită de doi ani, iar soțul meu a dat în mine

Dragă Adela,
Mă numesc Valentina, am 22 de ani, sunt căsătorită de doi ani, avem şi o fetiţă de 1 an şi jumătate. Acum două săptămâni ne-am certat puțin mai rău şi s-a ajuns chiar şi la bătaie. Mai exact, a dat în mine. Cauza fiind următoarea: când a ajuns acasă de la muncă, a ajuns cam târziu, cam după 8 ore după terminarea programului, atunci eu l-am întrebat unde a umblat, iar el mi-a răspuns că nu mă priveşte acest lucru.

Atunci şi eu am început să îi spun că am tot dreptul să îl întreb, pentru că sunt soţia lui, iar de acolo s-a ajuns la alte reproşuri şi, într-un final, să dea în mine.

Până acum nu s-a întâmplat aşa ceva, ne certăm, dar nu se ajungea aşa departe. El ţine mai mult la prietenii lui, adică îşi petrece mai mult timp cu ei, iese în oraş când are mai mult timp liber în loc să îşi petreacă timp în familie, iar asta mă deranjează.

Am încercat să vorbesc cu el, să îi explic să nu mai petreacă aşa mult timp cu ei şi să îşi vadă de famillie, pentru că nu mai este flăcău, vorba aceea. Vreau să îmi dai un sfat, te rog.

Adela răspunde:

Dragă Valentina,
Ai tot dreptul să știi unde se află soțul tău când întârzie acasă, mai ales după multe ore. Faptul că el te-a lovit pentru un lucru normal este foarte grav. El își imaginează că poate fi un tiran la el acasă. Din punctul lui de vedere, tu ești un fel de slujitoare, care îi aparții și trebuie să fii la dispoziția lui, fără comentarii. Dacă îndrăznești să ai și tu o opinie, riști să mănânci bătaie. Îți punctez foarte bine faptele, ca și cum ar fi vorba despre altcineva, ca să poți răspunde cât mai bine la întrebarea: îți convine această situație? Pentru că, dacă s-a ajuns la asta, să nu fii atât de naivă încât să crezi că nu se va mai întâmpla. Din păcate, acesta e doar începutul. Dacă nu te poți înțelege cu el nici după ce își revine din furie, mă tem că vei fi nevoită să iei in considerare faptul de a renunța la această relație, pentru binele tău și al copilului. Un bărbat violent, care își bate nevasta când ar trebui să-și ceară scuze, este pur și simplu de evitat, dacă vrei să nu ai o viață de coșmar. Oricât ar fi el de soț și tată al copilului tău, dacă e periculos mai bine îl ții la distanță. Nu ești obligată să rămâi într-o relație chinuitoare doar pentru că ai semnat niște acte. Ești tânără, îți poți reface viața, milioane de oameni fac asta, nu ești singura. Iar în legătură cu ieșirile lui violente, te sfătuiesc să iei legătura cu o organizație anti violență în familie, găsești pe net o mulțime. Să nu se ajungă la ceva și mai grav.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X