Meteo

ALERTĂ METEO! COD GALBEN de ploi, lapoviţă şi NINSORI ABUNDENTE. Strat de zăpadă consistent

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o atenţionare meteo cod galben de vreme rea, valabilă pentru mai multe zone din ţară.

Potrivit ANM, în intervalul 12 noiembrie, ora 16:00 – 13 noiembrie, ora 22:00, se vor semnala precipitaţii în toată ţara, iar în vest, sud-vest, centru, nord şi nord-est, cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi pe arii restrânse 50…60 l/mp, în zona montană şi în Moldova.

Vor fi ploi pe arii extinse, iar începând din a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică (12/13 noiembrie) şi pe parcursul zilei de duminică, 13 noiembrie, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în nord, nord-est, centru şi trecător în vest.

Vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze ce vor depăşi 50…60 km/h, iar la munte şi pe parcursul zilei de duminică şi în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Moldova vor fi rafale de peste 60….70 km/h.

COD GALBEN de NINSORI

Totodată, ANM a emis şi o atenţionare meteo cod galben de ninsori moderate cantitativ în nord şi centru, precipitaţii mixte abundente în nord-est, viscol în zona montană.

Atenţionarea este valabilă în intervalul 12 noiembrie, ora 23:00 – 13 noiembrie, ora 22:00.

În regiunile nordice şi centrale vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ, în nord-est vor fi precipiaţii abundente sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de peste 50…60 km/h.

În toate zonele de munte va ninge, se va depune strat nou de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi 60…70 km/h, iar pe creste 80…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X