Externe

Alerta in Marea Britanie. Teroristii ar planui 4 atentate similare celor din Franta si Germania, pe stadioane si in mall-uri

Marea Britanie ramane in alerta, iar serviciile de securitate sustin ca au dovezi cu privire la patru atentate teroriste ce ar fi vizat zone aglomerate ca centre comerciale sau stadioane.

Conform Mirror, serviciile de securitate au informatii cu privire la noi atentate, ce vizeaza Marea Britanie. In acest moment, teroristii ar pune planul la cale pentru noi patru atentate.

Comisarul sef al Politiei Metropolitane, Sir Bernard Hogan-Howe, a avertizat ca s-ar putea repeta un atentat similar celor din Franta si Germania, iar gradul de risc este ridicat.

„Inteleg sentimentul de teama cu care traiesc oamenii iar slujba mea este sa va asigur ca nu este niciun pericol. Din pacate nu pot confirma asta 100%. Nivelul de amenintare terorista este la nivel ridicat de cativa ani, in cazul tarii noastre. De doi ani de zile ramanem la risc ridicat si asta inseamna ca pericolul este mare” a declarat acesta pentru Mirror.

Comisarul Mark Rowley a declarat ca zilnic se inregistreaza aproape 4000 de apeluri cu posibile alerte din partea localnicilor.

Printe tintele teoristilor se numara doua centre comericiale din Londra si stadioanele din oras, iar cei responsabili au luat deja masuri de precautie in plus si au sporit masurile de siguranta.

Serviciile de securitate vor avea si sarcina de a „deradicaliza” potentialli teroristi, intr-un program urias de contraterorism si oficilaii se gandesc chiar la modificarea legislatiei.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X