Actualitate

Alerta in Constanta. Tantarul-tigru, cel care transmite virusul Zika si Febra Galbena a aparut in oras

Panica mare in Constanta, acolo unde locuitorii orasului se plang ca de aproape luna sunt invadati de niste tantari mari care deranjeaza intreg orasul.


La malul marii a aparut asa numitul tantar-tigru, o specie deosebit de periculoasa si care poate transmite boli precum Zika sau Febra Galbena.

Acest tantar este originar din Asia de sud est, dar in ultima perioada a ajuns si in Romania. In luna martie a acestui an, cei de la Institutul National de Sanatate Publica a cerut primarilor sa se ocupe cu seriozitate de acest caz pentru a preveni riscul raspandirii virusului Zika.O locuitoare a Constantei a reusit sa prinda un astfel de tantar si l-a fotografiat. „Am vazut prima data un astfel de tantar duminica. Le-am spus colegelor de la munca si nu m-au crezut, asa ca astazi, cand am vazut altul, l-am prins. Copilul meu are un an si am mare grija ca insectele astea sa nu intre in casa”, a declarat Elena C. pentru cei de la Constanta News.

Tantarul-tigru este mai mare decat un tantar obisnuit, are o lungime de aproape 10 mm si dungi negre si albe pe corp. Virusul Zika a facut ravagii in America de Sud anul trecut. Infectia poate genera probleme neurologice la adulti, iar femeile insarcinate pot naste copii cu malformatii.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X