Externe

Alegeri în Republica Moldova. O fată de 13 ani a mers la vot cu actul de identitate al mamei sale, iar Comisia i-a dat buletin de vot

Șeful Poliţiei Naţionale din Republica Moldova – Alexandru Pânzari- a declarat că procesul de votare s-a desfăşurat preponderent fără incidente majore. Totuşi au fost înregistrate unele abateri pe care le instrumentează atât poliţia cât şi Comisia Electorală Centrală.

La Străşeni o bătrână a venit la votare cu nepoata sa de 13 ani. La un moment dat observatorii au văzut că fetiţa primise buletin de vot, iar când au verificat, ea de fapt prezentase comisiei buletinul de identitate al mamei sale cu care semăna leit, scrie deschide.md.

Și în Chişinău, un alegător a observat că pe adresa unde locuia mai erau înregistrate două persoane necunoascute. În urma investigaţiilor s-a stabilit că era vorba despre rudele proprietarului anterior al locuinţei sale.

Un alt incident s-a întâmplat la Ciadâr-Lunga. Acolo, un alegător în stare de ebrietate a agresat verbal un membru al comisiei.

Toate cazurile sunt examinate de oamenii legii. Acestea au fost aplanate astfel încât să nu fie încălcată legislaţia electorală.

Trei milioane două sute treizeci şi şapte de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova au fost chemaţi la urne duminică, începând cu ora 7.00, pentru a-şi alege preşedintele prin vot direct, pentru prima oară în 20 de ani.

Rezultatele obținute după numărarea a 40% dintre voturi arată că Igor Dodon are 54% dintre voturile electoratului, iar Maia Sandu 31%.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X